Gratis film: COVID-19 The System || DOCSFAIR

Door pedorus op vrijdag 11 december 2020 20:54 - Reacties (68)
Categorie: -, Views: 9.460

De Nederlandstalige film COVID-19 The System || DOCSFAIR Documentaire is nog (minstens) een week gratis beschikbaar. Volgens deze film wordt steeds het halve verhaal verteld. Ik ben het niet met alles eens, maar het biedt een interessant perspectief.

Storyline, volgens IMDB: https://www.imdb.com/title/tt13446050/ (waardering: 7.7/10 uit 14)

COVID-19 "THE SYSTEM" The whole world is in Lock Down. There is panic in society. What is going on? After the Prime Minister's speech about the highly contagious "Corona" virus, Nico Sloot, an international entrepreneur, joined forces with scientists, doctors, and experts to find answers to the questions surrounding the coronavirus. How dangerous is this virus? What does our future look like? Are the current measures in proportion to the virus? And what impact does this have on our society? During Nico's quest, he makes shocking findings. - Is this actually about our public health?

Volgende: Middelen tegen corona 06-01 Middelen tegen corona
Volgende: Corona-forum-rel: kosten of kritische professoren onbespreekbaar 11-'20 Corona-forum-rel: kosten of kritische professoren onbespreekbaar

Reacties


Door wappie, zaterdag 12 december 2020 13:25

Die casinospam boven mijn reactie is nog geloofwaardiger dan Nico Sloot en zijn "docu".

Door Tweakers user pedorus, zaterdag 12 december 2020 14:00

Lol, had je hem zelf er neergezet? Ik vind het wel grappig dat alles wat tegen het beleid in zou gaan ongeloofwaardig zou zijn, maar er nooit een onderbouwing bij staat. Het zijn gewoon Nederlandse documentairemakers, niet alles klopt, zoals bij vrijwel alle documentaires, maar de kwaliteit is gelijk aan wat gebruikelijk is.

Door Tweakers user synoniem, zaterdag 12 december 2020 17:16

Gewoon een eigen draai geven aan "feiten" terwijl het meningen zijn, behalve als het van een overheidsinstelling is want dan is het per definitie niet waar. Dit soort documentaires kunnen we missen als kiespijn.

Door IStealYourGun, zaterdag 12 december 2020 21:49

Ik had, uit gezonde interesse voor het kritisch debat, even de film geopend en random doorgespoeld en kwam uit op de bewering over T-cellen rond 31.25. Interessant genoeg om zelf ook eens op te zoeken en als nel werd duidelijk dat de documentairemaker maar de halve waarheid verkondigde.

Want T-cellen dragen NIET bij tot (groeps)immuniteit. T-Cellen vechten tegen het virus en zorgt dus dat mensen minder zwaar ziek worden of zelf asymptomatisch zijn. Ze gaan de verspreiding echter niet tegen en iemand met de juiste T-cellen kan zelfs een super verspreider zijn, met als het gevolg dat iedereen zonder de juiste T-cellen zwaar ziek worden. Hoeveel mensen de juiste T-cellen heeft, zegt de documentairemaker niet, maar volgens iets betrouwbardere media zou dat máár 50% van de bevolking zijn (sowieso te weinig voor groepsimmuniteit).

Het verschil met deze mensen is dat ze in het verleden al eens zijn ziek geweest met een variant van het corona virus en daardoor de juiste T-cellen hebben, de zogeheten Memory T cells. Die type van T-cellen zijn belangrijk bij een vaccin, omdat er sowieso wordt vanuit gegaan dat de eerste generatie vaccins maar voor een tijdelijke weerstand zal zorgen (hoe lang is nog een onbekende) en het virus dus vermoedelijk niet zal verdwijnen. Als je echter na het verdwijnen van de weerstand, de juiste T-cellen hebt, is de kans op zware complicaties bij een nieuwe besmetting een stuk kleiner.

Met de nadruk op kans, want er zijn ook gedocumenteerde cases, waarbij mensen met de juiste T-cellen toch zwaar ziek worden of langdurige gezondheidsklachten hebben. Het is m.a.w. geen garantie en het is daarom juist dat de 2e generatie vaccins veel belangrijker zijn, want deze zullen voor een veel langere immuniteit zorgen en misschien het uitroeien van het virus.

Het feit dat deze wetenschappelijkheid eventjes subtiel in al zijn glory wordt vergeten, maakt dat deze documentaire enorm gevaarlijk is en ik vraag me echt af met welke motivatie deze documentaire is gemaakt.

Door Chielemans, zondag 13 december 2020 00:58

Hou eens op met deze ellende, heb je niks beters te doen?
Terwijl de rest van Nederland dik bezig is met een goede weg te vinden in de huidige crisis loop jij je tijd te verdoen met deze vage shit?
Fijn dat je tijd over hebt, maar je voegt echt helemaal niks toe aan de maatschappij hiermee. Ga iets nuttigs doen,. Er is geen complot. Er is geen achterliggende conspiracy. Er zijn gewoon veel goedbedoelende mensen die voor elkaar willen zorgen en een goede uitweg willen uit deze situatie.

Door Tweakers user Anoniem: 74499, zondag 13 december 2020 03:13

pedorus is de groots mogelijk idioot op Tweakers...hoop dat hij gebanned wordt...

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 13 december 2020 07:19

Dus terwijl in NL de ziekenhuizen vol lopen, de cijfers de verkeerde kant op gaan en de overheid waarschijnlijk versneld strengere maatregelen moet gaan aankondigen, ga jij bezig blijven met roepen dat het allemaal zo erg niet is en dat we gewoon het dagelijks leven moeten hervatten?

Door Tweakers user Anoniem: 1031525, zondag 13 december 2020 12:04

thevault schreef op zondag 13 december 2020 @ 03:13:
pedorus is de groots mogelijk idioot op Tweakers...hoop dat hij gebanned wordt...
Maar doordat iedereen op hem blijft reageren geef je pedo-rus een gevoel van legitimiteit, dat hij een punt te pakken heeft (wat niet zo is).

Al sinds 1994 luidt het devies op internet dat je een troll niet moet voeden. Laat deze kneus zijn complotgedachten lekker onder woorden brengen in zo'n blog. Maar reageer er gewoon niet op, en het bloedt vanzelf wel dood.

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 13 december 2020 12:17

JohnWhite schreef op zondag 13 december 2020 @ 12:04:
[...]


Maar doordat iedereen op hem blijft reageren geef je pedo-rus een gevoel van legitimiteit, dat hij een punt te pakken heeft (wat niet zo is).

Al sinds 1994 luidt het devies op internet dat je een troll niet moet voeden. Laat deze kneus zijn complotgedachten lekker onder woorden brengen in zo'n blog. Maar reageer er gewoon niet op, en het bloedt vanzelf wel dood.
Ga ik niet akkoord mee. Dan verval je gewoon in echo chambers

Door Tweakers user Anoniem: 310408, zondag 13 december 2020 16:06

Ik denk dat je volslagen onzin moet duiden als volslagen onzin. Pedorus is of een trolletje of gewoon dom. Hij kan goed googlen en vind altijd wel wat om zijn kromme redenaties te onderbouwen.

Dat tweakers het allemaal toelaat..... (of nee, wacht tweakers zegt niets te maken te hebben met tweakblog, ik blijf dat maar vergeten)

Door Tweakers user Tarabass, zondag 13 december 2020 20:12

Zitten hier een hoop schapen die nog niet wakker zijn zeg. Misschien moeten jullie je eens verdiepen in wat echt een pandemie is (spaanse griep) of wat er gebeurd is bij de laatste "pandemie" (mexicaanse griep).

En de reacties op deze docu, of deze Tweaker, zijn bedroevend. Vinden jullie het normaal om zo om te gaan met iemand die hier gewoon een docu post? Jullie zijn de reden van de verdeling, niet andersom. En blijf aub goed kijken naar wie deze "Tweakers" zijn, want de meesten zijn nog geen jaar lid die zo fel reageren. Toeval?

Ik heb me altijd afgevraagd hoe het toch kon dat Hitler het voor mekaar kreeg om het volk zover te krijgen om Joden uit de samenleving te weren en waarom winkeliers het lieten gebeuren dat Joden niet meer welkom waren in hun winkels. Het antwoord is me inmiddels duidelijk. Want zelfs als je tegen mensen zegt dat een mondkapje niet werkt, en zelfs slecht voor je is en averechts werkt, doen deze mensen hem direct op als hij verplicht is. Ook als dat onderdeel is van een gedragsexperiment, wat bij wet verboden is. De laatste keer dat we dat namelijk toelieten pakten dat voor 6miljoen mensen niet heel goed uit.

Door Chielemans, zondag 13 december 2020 20:47

Sorry hoor Tarabass, maar je bent in de war. Ik ben erg goed op de hoogte van wat een pandemie is en sta dagelijks klaar om met mijn collega's in de zorg de effecten van corona op te vangen. Ik ben namelijk arts.

Je reactie staat bol van achterdocht.. woorden als "Toeval?"; "nog niet wakker" en "je moet je echt eens verdiepen" maken dat je overkomt als een complotgekkie.
Het geraaskal daarna over de Joden maakt dat ik je vervolgens al helemaal niet meer serieus neem.

Ga alsjeblieft wat nuttigs doen met je tijd en energie. Of beter: zoek een psychiater, het lijkt erop dat je die goed kan gebruiken. Dan ga ik verder met serieuze een belangrijke dingen die wél echt gebeuren.

Door Tweakers user pedorus, zondag 13 december 2020 21:17

Blokker_1999 schreef op zondag 13 december 2020 @ 07:19:
Dus terwijl in NL de ziekenhuizen vol lopen, de cijfers de verkeerde kant op gaan en de overheid waarschijnlijk versneld strengere maatregelen moet gaan aankondigen, ga jij bezig blijven met roepen dat het allemaal zo erg niet is en dat we gewoon het dagelijks leven moeten hervatten?
Het is toch niet verwonderlijk dat dit gebeurd en precies wat dit blog als een soort cassandra voorspelt? Even terug in de tijd:
Post 1, mei: We hebben massale vitamine D tekorten in Nederland
Post 2, sept: Vitamine D (gemetaboliseerde vorm indien acuut tekort) en broomhexine hcl helpen waarschijnlijk tegen corona
Post 3, okt: Als de gezonde jongeren geen immuniteit opbouwen krijgen we meer ziekenhuisopnames/doden. Zorg goed voor je oma, zorg dat je al corona hebt gehad.
Post 4, nov: Bescherm de risicogroepen die dat willen, en laat de rest zijn gang gaan want anders zijn de kosten enorm

Ik beweer ook niet dat we het dagelijks leven gewoon moeten hervatten. We moeten de risicogroepen beschermen als ze dat willen, door dingen misschien niet of buiten/beter geventileerd te doen, meer weerstand/vitamine D te krijgen en door bij besmetting van risicogroepen snel tot medicatie over te gaan.

En er zijn nu mensen die de meest vervelende situatie krijgen: hun risico-familieleden zijn bijvoorbeeld toch besmet en gestorven. Gemiddeld zijn de mensen die sterven met corona 82 volgens het RIVM, maar in de verkeerde omstandigheden soms een stuk jonger ook. Volgens een Duitse arts kan dat in 9 van de 10 gevallen komen door een vitamine D tekort. Er is ook een brief van artsen: https://vitamind4all.org/letter.html Maar de mensen die de meest crue karma hebben gekregen zullen zeker niet erkennen dat eenvoudige middelen corona hadden kunnen oplossen. Censuur is nodig om dat soort onzin weg te krijgen!

In Nederland produceren we veel ivermectine. Deze arts wordt er gek van om mensen onnodig te zien sterven zonder dat er naar ivermectin wordt gekeken: https://www.youtube.com/watch?v=Tq8SXOBy-4w Volgens hem is de wetenschappelijke data inmiddels duidelijk. Volgens deze groep overlijden door censuur dagelijks honderden mensen.

Wat de exacte getallen zijn, dat weten we niet, maar dat de ziekenhuizen op deze manier overspoelen zonder dat wordt gekeken naar een tijdige behandeling met goedkope middelen is een feit. En wat doen we? Waarschijnlijk oa de winkels sluiten waar kort contact is en weinig besmettingen zullen zijn. We zijn vandaag nog maar even snel wezen shoppen, de winkels waren vrij rustig en de winkeliers waren daar erg blij mee..

Door Tweakers user Tarabass, zondag 13 december 2020 22:29

Onlangs in het ziekenhuis geweest omdat de vrouw een operatie moest ondergaan. Poli's zijn zo goed als leeg, en de druk voor de ic's is lager dan een gemiddeld griepseizoen. Ook vertelde 3 zusters afzonderlijk van elkaar dat ze zich verveelden en dat ze die mondkapjes zo zat waren, ook omdat ze niets deden maar op moesten. Je kon echt merken dat ze op hun hoede waren om zich uit te laten over bepaalde dingen.

https://twitter.com/Prikk...76770?ref_src=twsrc%5Etfw

@Pedorus
Het heeft geen zin, joh. Als ze nu nog niet wakker zijn, zullen ze dat nooit worden. Heb medelijden met ze en steek je energie in andere zaken. Dit zijn de mensen die nu een mondkapje dragen omdat het zou helpen, terwijl er tegen ze gezegd is dat ze niet werken en dat het een gedragsexperiment is.

Door Tweakers user pedorus, zondag 13 december 2020 22:29

Blokker_1999 schreef op zondag 13 december 2020 @ 12:17:
[...]

Ga ik niet akkoord mee. Dan verval je gewoon in echo chambers
De reacties op deze film zijn hier bijna geheel negatief, het wordt zelfs als trol gezien (beetje duur met duizenden uren werk en ~80K aan kosten). Op Youtube zijn de reacties bijna geheel positief (245K views - misschien meer bereik vanwege kijken op TV, 6.6K likes, 281 dislikes). Laten we eerlijk zijn: Tweakers is al een echo-chamber en de comments daar bij Youtube ook.

Op Twitter zitten beide groepen, de bubbels worden echter erger, en de polarisatie is een feit: https://twitter.com/mkeulemans/status/1337787861211508738
En het is niet alsof https://twitter.com/P_Bruijning/status/1337675092747309059 nou zo controversieel was ofzo. Een fatsoenlijke discussie over de aanpak lijkt vrijwel niet meer mogelijk. En dat is waarschijnlijk erger dan het virus.

Door Tweakers user Tarabass, zondag 13 december 2020 22:44

@Chielemans
Dan weet je ook dat de WHO de definitie van een pandemie aangepast heeft vlak voor de mexicaanse griep, al tijden roept dat lockdowns averechts werken en mondkapjes slecht voor je zijn. En dat de WHO Covid19 van de A lijst heeft gehaald. En dat het aantal doden gelijk ligt met die van influenza. En dat er geen oversterfte is. De effecten zijn precies zoals bij influenza, die overigens plotseling verdwenen lijkt te zijn.

De maatregelen die nu genomen zijn horen nog geeneens bij het aantal doden dat viel tijdens de Spaanse griep. Miljoenen. Ik snap best dat er in het begin zo gereageerd werd, maar dit fiasco lijkt geen ommekeer meer te hebben. Maar blijkbaar heeft niemand hier door wat de gevolgen zijn. Niet voor de armen onder ons, voor de armen aan de andere kant van de wereld, niet voor de algehele economie, niet voor de psychische ellende die zich nu voordoet, maar ook niet voor onze kinderen die de rekening voorgeschoteld gaan krijgen.

"Ik ben arts en jij bent gek" roepen zegt meer over jou, dan over mij. Want je weet helemaal niet wat ik wel en niet weet. Maar helaas, de meeste artsen zijn arrogante mensen die denken dat de wereld om hun draait. Je klinkt iig niet als een sympathiek persoon die openstaat voor andere meningen en het eventueel onderbouwt als je die mening niet deelt. Nee, "ik ben arts en jij bent gek" moet voldoende zijn. En dan ben ik in de war.

Door chielemans, zondag 13 december 2020 23:22

Je teksten geven mij aanleiding om te denken dat je inderdaad in de war bent. Dus wellicht zou ik inderdaad je met meer sympathie moeten behandelen, omdat je er mogelijk niets aan kan doen. Mocht je niet in de war zijn dan vind ik het eng worden dat je dit soort teksten durft uit te kramen.

Dus wat is het? Waanideeen of wangedrag?

Door Tweakers user glashio, zondag 13 december 2020 23:27

code:
1
Let love rule - "Lenny Kravitz"
Geldt voor jou en mij en ook voor Mark Rutte. Liefde is niet maakbaar/controleerbaar <3

[Reactie gewijzigd op zondag 13 december 2020 23:28]


Door Tweakers user Pietervs, maandag 14 december 2020 00:39

Tarabass schreef op zondag 13 december 2020 @ 22:29:
Onlangs in het ziekenhuis geweest omdat de vrouw een operatie moest ondergaan. Poli's zijn zo goed als leeg, en de druk voor de ic's is lager dan een gemiddeld griepseizoen. Ook vertelde 3 zusters afzonderlijk van elkaar dat ze zich verveelden en dat ze die mondkapjes zo zat waren, ook omdat ze niets deden maar op moesten. Je kon echt merken dat ze op hun hoede waren om zich uit te laten over bepaalde dingen.

https://twitter.com/Prikk...76770?ref_src=twsrc%5Etfw

@Pedorus
Het heeft geen zin, joh. Als ze nu nog niet wakker zijn, zullen ze dat nooit worden. Heb medelijden met ze en steek je energie in andere zaken. Dit zijn de mensen die nu een mondkapje dragen omdat het zou helpen, terwijl er tegen ze gezegd is dat ze niet werken en dat het een gedragsexperiment is.
Mooie van Twitter: iedereen kan van alles roepen.
Is het je al opgevallen dat "prikkerr" geen antwoord geeft op de vraag of ze (?) nog werkzaam is? Heb je de reacties gelezen van anderen die in ieder geval WEL werkzaam zijn in de zorg?
En "wakker zijn"? Het domste argument dat je aan kan dragen. Het suggereert namelijk dat jij wel dingen ziet die anderen niet zien. Gezien het feit dat experts EN mensen in het veld heel wat anders zien dan degenen die beweren "wakker" te zijn, vraag ik me serieus af of je wel weet hoe dom dat argument overkomt.

Nee, @pedorus, het heeft inderdaad geen zin om hier nog langer mensen te irriteren met je niet aflatende stroom bullshit en bagatelliseringen. Hou er dus inderdaad maar mee op.

Door Foreign Agent, maandag 14 december 2020 07:17

Mooi film.

Op de man spelen, toont zwakheid.

@pedorus goed bezig man. Eerste negeren, daarna lachen :D

Door Foreign Agent, maandag 14 december 2020 07:20

IStealYourGun schreef op zaterdag 12 december 2020 @ 21:49:
Ik had, uit gezonde interesse voor het kritisch debat, even de film geopend en random doorgespoeld en kwam uit op de bewering over T-cellen rond 31.25. Interessant genoeg om zelf ook eens op te zoeken en als nel werd duidelijk dat de documentairemaker maar de halve waarheid verkondigde.

Want T-cellen dragen NIET bij tot (groeps)immuniteit. T-Cellen vechten tegen het virus en zorgt dus dat mensen minder zwaar ziek worden of zelf asymptomatisch zijn. Ze gaan de verspreiding echter niet tegen en iemand met de juiste T-cellen kan zelfs een super verspreider zijn, met als het gevolg dat iedereen zonder de juiste T-cellen zwaar ziek worden. Hoeveel mensen de juiste T-cellen heeft, zegt de documentairemaker niet, maar volgens iets betrouwbardere media zou dat máár 50% van de bevolking zijn (sowieso te weinig voor groepsimmuniteit).

Het verschil met deze mensen is dat ze in het verleden al eens zijn ziek geweest met een variant van het corona virus en daardoor de juiste T-cellen hebben, de zogeheten Memory T cells. Die type van T-cellen zijn belangrijk bij een vaccin, omdat er sowieso wordt vanuit gegaan dat de eerste generatie vaccins maar voor een tijdelijke weerstand zal zorgen (hoe lang is nog een onbekende) en het virus dus vermoedelijk niet zal verdwijnen. Als je echter na het verdwijnen van de weerstand, de juiste T-cellen hebt, is de kans op zware complicaties bij een nieuwe besmetting een stuk kleiner.

Met de nadruk op kans, want er zijn ook gedocumenteerde cases, waarbij mensen met de juiste T-cellen toch zwaar ziek worden of langdurige gezondheidsklachten hebben. Het is m.a.w. geen garantie en het is daarom juist dat de 2e generatie vaccins veel belangrijker zijn, want deze zullen voor een veel langere immuniteit zorgen en misschien het uitroeien van het virus.

Het feit dat deze wetenschappelijkheid eventjes subtiel in al zijn glory wordt vergeten, maakt dat deze documentaire enorm gevaarlijk is en ik vraag me echt af met welke motivatie deze documentaire is gemaakt.
Je praat onzin. Er wordt nergens beweert on docu dat t cellen helpen bij groepsimmuniteit. Heb je verkeerde film gekeken?

Door Wietsee., maandag 14 december 2020 10:42

Amen Tarabass.

Door Wietsee., maandag 14 december 2020 11:06

Cursus bangmakerij (en wie zit daar op het podium?) ;)

https://twitter.com/BorisLange/status/1338408080497893378

Door Tweakers user Blokker_1999, maandag 14 december 2020 13:12

Ik beweer ook niet dat we het dagelijks leven gewoon moeten hervatten. We moeten de risicogroepen beschermen als ze dat willen, door dingen misschien niet of buiten/beter geventileerd te doen, meer weerstand/vitamine D te krijgen en door bij besmetting van risicogroepen snel tot medicatie over te gaan.
Gewoon al maar de gedachte dat je zo een groepen kunt isoleren is lachwekkend. In het voorjaar heeft men het in België geprobeerd. Woonzorgcentra werden volledig in lockdown gezet. Bezoek was niet langer toegestaan, bewoners mochten niet meer naar buiten. In essentie werden die centra gevangenissen voor de ouderen in onze samenleving. Had dit effect? Neen, het virus kwam alsnog de centra binnen, de bewoners werden alsnog ziek.

En dan hebben we het nog maar over 1 groep. Als je alle risicogroepen gaat tellen kom je op een meerderheid van de bevolking uit. Is dat je nog niet opgevallen? Als je vandaag rond de wereld kijkt naar de vacinatiestrategieën die in vele landen worden uitgedacht en je telt daar alle prioritaire groepen op dan zit je aan half de bevolking in de meeste gevallen.


Je blijft ook maar aanzeteen met je vitamine D alsof dit de oplossing voor het probleem is. Maar dat is het niet. Er is geen enkele grote studie die aantoont dat mensen met een normale hoeveelheid vitamine D gebaat zouden zijn bij bijkomende vitamine D. Wel is het zo dat als je een tekort hebt (en in deze donkere maanden kan dat voorvallen) dat je inderdaad beter een supplement kunt nemen. Heb je trouwens in de eerste link zelfs maar de samenvatting van die tekst gelezen? Hoeveel men daar gebruik maakt van de voorwaardelijke wijs, hoeveel waarschuwingen men geeft dat het geen absoluut bewijs is maar eerder een startpunt moet zijn voor verder onderzoek? Toch doe je het weer om zoiets hier als feit neer te zeten, als de waarheid, dat het aangetoond is.

Ook wat ivermectine betreft schrijf je dat 1 arts er van overtuigd is dat het de oplossing is en dat we dat volop moeten toepassen. Je geeft een link naar "wetenschappelijke data" om je argument kracht bij te zetten. Blijkt het een protocol te zijn van hoe een medische instelling omgaat om de ziekte te behandellen. En wat lezen we dan op pagina 2: "potential therapies". Opnieuw, dus geen zekerheid, maar een mogelijkheid. En dat is goed. Dat betekend dat ze die medicatie onderzoeken.

En dat is net wat er nodig is. Onderzoek. En onderzoek duurt jaren. Deze ziekte zit nog maar een jaar in onze samenleving en we hebben nog veel te leren. Ook over hoe we deze ziekte kunnen en moeten aanpakken. Wat werkt en wat werkt niet. We hebben al meerdere geneesmiddelen gezien waarvan eerst gedacht werd dat ze werkten, maar uiteindelijk toch geen effect bleken te hebben in grotere studies.

Dit kost nu eenmaal tijd.

Door Tweakers user TIGER79, maandag 14 december 2020 13:28

Je blijft ook maar aanzeteen met je vitamine D alsof dit de oplossing voor het probleem is. Maar dat is het niet. Er is geen enkele grote studie die aantoont dat mensen met een normale hoeveelheid vitamine D gebaat zouden zijn bij bijkomende vitamine D. Wel is het zo dat als je een tekort hebt (en in deze donkere maanden kan dat voorvallen) dat je inderdaad beter een supplement kunt nemen.
Wat hier trouwens bij opvalt is dat er een hogere percentage aan overledenen is in "zonovergoten" zuidelijke landen als Italie en Spanje, maar ook Brazilie. Dit zijn zelfs landen waar je bijvoorbeeld geen extra Vitamine D toedient in de eerste 4 levensjaren, wat we hier in Nederland dus wel doen. Dit omdat wij hier niet zelf genoeg vit d produceren ivm minder zonuren.
Voor mij strijkt dit dus nogal met de bewering dat Vitamine D de gouden oplossing is. Indien dat wel zo zou zijn zou ik veel minder zware gevallen, en doden, verwachten in eerder genoemde landen, en dat is dus niet het geval.

[Reactie gewijzigd op maandag 14 december 2020 13:28]


Door Joris, maandag 14 december 2020 13:31

Tarabass schreef op zondag 13 december 2020 @ 20:12:
Want zelfs als je tegen mensen zegt dat een mondkapje niet werkt, en zelfs slecht voor je is en averechts werkt, doen deze mensen hem direct op als hij verplicht is
Ik wilde je nog een kans geven, maar als ik dit soort gezwets, dat al meermaals weerlegd is, lees is het me wel duidelijk.
Toon me 1 studie die aantoont dat een mondmasker averechts werkt aub.
En dan bedoel ik, een studie van een gevestigd instituut, geen schimmige youtube film van de een of andere zelfverklaarde expert.

Door KurriKlown, maandag 14 december 2020 15:10

synoniem schreef op zaterdag 12 december 2020 @ 17:16:
Gewoon een eigen draai geven aan "feiten" terwijl het meningen zijn, behalve als het van een overheidsinstelling is want dan is het per definitie niet waar. Dit soort documentaires kunnen we missen als kiespijn.
Hele goede samenvatting van deze 'docu' _/-\o_ In de eerste 5 minuten was al duidelijk welke richting dit op ging. Onzin bovenste plank.

Door Tweakers user MarcoC, maandag 14 december 2020 15:34

Tarabass schreef op zondag 13 december 2020 @ 20:12:
Zitten hier een hoop schapen die nog niet wakker zijn zeg. Misschien moeten jullie je eens verdiepen in wat echt een pandemie is (spaanse griep) of wat er gebeurd is bij de laatste "pandemie" (mexicaanse griep).

En de reacties op deze docu, of deze Tweaker, zijn bedroevend. Vinden jullie het normaal om zo om te gaan met iemand die hier gewoon een docu post? Jullie zijn de reden van de verdeling, niet andersom. En blijf aub goed kijken naar wie deze "Tweakers" zijn, want de meesten zijn nog geen jaar lid die zo fel reageren. Toeval?

Ik heb me altijd afgevraagd hoe het toch kon dat Hitler het voor mekaar kreeg om het volk zover te krijgen om Joden uit de samenleving te weren en waarom winkeliers het lieten gebeuren dat Joden niet meer welkom waren in hun winkels. Het antwoord is me inmiddels duidelijk. Want zelfs als je tegen mensen zegt dat een mondkapje niet werkt, en zelfs slecht voor je is en averechts werkt, doen deze mensen hem direct op als hij verplicht is. Ook als dat onderdeel is van een gedragsexperiment, wat bij wet verboden is. De laatste keer dat we dat namelijk toelieten pakten dat voor 6miljoen mensen niet heel goed uit.
Ik zit hier al 17 jaar en jij bent niet goed bij je hoofd. Sterker nog, je bent een gevaar voor de samenleving. Je bent vooringenomen en jouw doel is om te zoeken die jouw mening ondersteunen in plaats van je mening te baseren op de feiten. Daarmee kan ik niet anders concluderen dan dat polarisatie en ophitsing jouw doel is. Dat vind ik kwaadaardig. De waarheid is ook maar een mening, toch?

[Reactie gewijzigd op maandag 14 december 2020 15:34]


Door IStealYourGun, maandag 14 december 2020 22:10

Foreign Agent schreef op maandag 14 december 2020 @ 07:20:
[...]

Je praat onzin. Er wordt nergens beweert on docu dat t cellen helpen bij groepsimmuniteit. Heb je verkeerde film gekeken?
"Maar wij weten al lang, dat heeft ook Robbert Dijkgraaf (?) ook aangegeven en dat blijkt ook uit alle asymptomatische groepsimmuniteit dat er wel degelijk groepsimmuniteit is en dat verhaal heb ik samen met mijn broer natuurlijk ook willen publiceren. Dat de wetenschap ook bewijst dat er groepsimmuniteit is. Het gekke is dat al die tijd de RIVM en Pienter Sanquin nooit gesproken hebben over de T-Cellen"

Letterlijk uit de documentaire. De wetenschap bewijst het tegenovergestelde, dat er geen groepsimmuniteit is.

Door Tweakers user pedorus, maandag 14 december 2020 23:16

Zonder bron geloof ik dat niet, volgens https://www.bbc.com/news/health-53248660 heeft de wetenschap daar nog geen zeker antwoord op hoeveel T-cellen bijdragen aan groepsimmuniteit, ze zullen in ieder geval iets helpen ook omdat besmettingen niet alleen binair zijn (minder hoge dosis is gunstig). Antibody-testen zullen een ondergrens geven.
Joris schreef op maandag 14 december 2020 @ 13:31:
Toon me 1 studie die aantoont dat een mondmasker averechts werkt aub.
http://doi.org/10.1038/ncomms2922 Vaker koorts met mondkapje. Ik wil daarbij niet zeggen dat de negatieve effecten groter zijn dan de positieve, dat is bij mijn weten gewoon nog niet bekend, zie https://www.spectator.co....p-the-spread-of-covid-19- Ik draag zelf gewoon een mondkapje, maar het lijkt me inmiddels duidelijk dat er een klein (pos/neg) of geen effect is, zeker als er niet goed gedragen wordt.

Door Tweakers user pedorus, maandag 14 december 2020 23:49

Blokker_1999 schreef op maandag 14 december 2020 @ 13:12:
Gewoon al maar de gedachte dat je zo een groepen kunt isoleren is lachwekkend. In het voorjaar heeft men het in België geprobeerd. Woonzorgcentra werden volledig in lockdown gezet. Bezoek was niet langer toegestaan, bewoners mochten niet meer naar buiten. In essentie werden die centra gevangenissen voor de ouderen in onze samenleving. Had dit effect? Neen, het virus kwam alsnog de centra binnen, de bewoners werden alsnog ziek.
Zo zie je dat het beleid niet werkt, het stopt besmetting van gezonde mensen en veroorzaakt besmetting van risicogroepen. https://gbdeclaration.org/frequently-asked-questions/ heeft antwoorden over hoe ze het willen doen.
Als je alle risicogroepen gaat tellen kom je op een meerderheid van de bevolking uit.
Geen bron, geloof ik niet. Dan moet je met AI beter de risico's gaan inschatten, daar zijn modellen voor.
Je blijft ook maar aanzeteen met je vitamine D alsof dit de oplossing voor het probleem is. Maar dat is het niet. Er is geen enkele grote studie die aantoont dat mensen met een normale hoeveelheid vitamine D gebaat zouden zijn bij bijkomende vitamine D.
Maar dat soort mensen belanden ook zeer zelden op de IC.. Het gaat om de groep die op de IC komt, en laat er nu ook wat bewijs zijn dat die zeer vaak een vitamine D tekort hebben en dat aanvullen met gemetaboliseerde vitamine D werkt. Voor studies zie https://vitamin-d-covid.shotwell.ca/ 2 RCTs en vele observationele studies is voor de genoemde artsen van https://vitamind4all.org/ genoeg voor een aanbeveling van een middel zonder noemenswaardige bijwerkingen. Bij mondkapjes hierboven zijn er 3 gefaalde RCTs, zelfs daar doen we een aanbeveling. Alsnog ongemetaboliseerde vitamine D nemen in vergevorderd stadium is duidelijk te laat, tekorten aanvullen kan maanden duren.

In de UK is de overheid overigens begonnen om vitamine D te verstrekken: https://www.gov.uk/govern...inter-supply-of-vitamin-d
Ook wat ivermectine betreft schrijf je dat 1 arts er van overtuigd is dat het de oplossing is en dat we dat volop moeten toepassen. Je geeft een link naar "wetenschappelijke data" om je argument kracht bij te zetten. Blijkt het een protocol te zijn van hoe een medische instelling omgaat om de ziekte te behandellen.
Niet 1 arts, bijvoorbeeld ook Thom Borody is overtuigd en heeft ervaring met jaren vechten tegen een miljardenindustrie. Er moest een Nobelprijs aan te pas komen om het gevecht te besluiten. Zie https://www.spectator.com.au/2020/08/no-guts-no-glory/

Verder bevat figuur 5 van het protocol een meta-analyse van ivermectine, p=0.000...
En dat is net wat er nodig is. Onderzoek. En onderzoek duurt jaren.
Met 10.000+ doden met corona per dag moet je kijken naar de data die er is. En die is duidelijk genoeg om een voorlopige beslissing te maken. Je kunt niet tegen een patiënt zeggen dat die over een aantal jaar terug moet komen. Je kunt dan beter de beslissing van off-label gebruik voorleggen om het verwachte resultaat te maximaliseren. Een maximaal resultaat is niet niets doen en dood laten gaan omdat het nog niet 100% duidelijk is..

Verder is het een schande dat vitamine D niet grootschalig onderzocht is om vervolgens te claimen dat er geen grote studie is. Overduidelijk kan er niets aan verdient worden.

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 00:06

Tarabass schreef op zondag 13 december 2020 @ 22:44:
En dat de WHO Covid19 van de A lijst heeft gehaald.
De WHO heeft geen lijst A, Nederland wel en daar staat corona in het rijtje van ebola dat meer dan 100x zo dodelijk is, best bijzonder..
En dat er geen oversterfte is.
Er is wel oversterfte, echter er is ook een groot oogsteffect. Een oogsteffect betekend dat corona mensen trof wier gezondheid al zo in gevaar was zodat ze "op korte termijn toch zouden zijn gestorven". (zie https://nl.wikipedia.org/wiki/Oversterfte )

In 2020 zijn als ik naar de CBS-cijfers tot nog toe kijk zo'n 6K meer mensen overleden dan je zou verwachten op basis van vorige jaren (~4% meer). Het RIVM telt bijna 10K coronadoden met een gemiddelde leeftijd van 82. Met zo'n hoge gemiddelde leeftijd zal veel van de echte oversterfte ook komen door de maatregelen en angst. Die kunnen oa tot meer hartfalen leiden. Zie ook https://kompanje.org/2020...-hartinfarct-of-beroerte/

Het beleid heeft dus wellicht juist zelf voor duizenden extra lege stoelen aan de kersttafel gezorgd, en er zijn sowieso ~150K "lege stoelen" per jaar.

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 00:19

TIGER79 schreef op maandag 14 december 2020 @ 13:28:
[...]

Wat hier trouwens bij opvalt is dat er een hogere percentage aan overledenen is in "zonovergoten" zuidelijke landen als Italie en Spanje, maar ook Brazilie. Dit zijn zelfs landen waar je bijvoorbeeld geen extra Vitamine D toedient in de eerste 4 levensjaren, wat we hier in Nederland dus wel doen. Dit omdat wij hier niet zelf genoeg vit d produceren ivm minder zonuren.
Voor mij strijkt dit dus nogal met de bewering dat Vitamine D de gouden oplossing is. Indien dat wel zo zou zijn zou ik veel minder zware gevallen, en doden, verwachten in eerder genoemde landen, en dat is dus niet het geval.
De bekendste RCT over vitamine D is juist in Spanje gedaan. Mensen zitten veel binnen/uit de zon. Dit lijkt op het ontkennen van de rol van het weer/klimaat, daarbij werd naar landen gewezen met veel airco.

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 00:23

Er is geen complot, maar er is wel een miljardenindustrie en er zijn gevestigde belangen. Thom Borody hierboven is een mooi voorbeeld. Maar ook de legendarische John Snow. Zie https://twitter.com/Marti...tatus/1336060041183567874
In 1855 werd John Snow door gevestigde belangen afgemaakt in The Lancet vanwege zijn kloppende theorie tegen cholera. In 2020 wordt zijn naam misbruikt in The Lancet om het falende coronabeleid te verdedigen. Weinig veranderd in 165 jaar.

Deze week sluiten gevestigde belangen de scholen. Dat is een gotspe met een daling van de levensverwachting tot gevolg, zie http://doi.org/10.1001/jamanetworkopen.2020.28786

Overigens sterkte in deze periode, mijn eigen familie werkt ook in de zorg (zelfs ook op IC). Het vervelendste is de doodsbedreigingen in ontvangst nemen bij het afbellen..

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 december 2020 01:02]


Door Tweakers user Anoniem: 1031525, dinsdag 15 december 2020 10:28

En wat zeiden ze bij het RIVM en het CDC toen je deze informatie met hen deelde?

Door eric, dinsdag 15 december 2020 12:25

pedorus schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 00:19:
[...]

De bekendste RCT over vitamine D is juist in Spanje gedaan. Mensen zitten veel binnen/uit de zon.
Zitten ze meer binnen dan Nederlanders ? Meer en intensievere zonne-uren zijn namelijk een feit.
En nog belangrijker, geldt dit ook voor de andere landen ? Italië weet ik uit ervaring (20 jaar gewoond) dat ze juist graag de zon opzoeken dag in dag uit. En laat dat nou een van de zwaarst getroffen europese landen zijn. Brazilie is trouwens ook het soort land waar de mensen voornamelijk buiten leven....
Over welke Spaanse studie heb je het trouwens ? Deze ? https://www.sciencedirect...cle/pii/S0960076020302764
Oftewel de studie die simpelweg door de gezaghebbende publicaties is geweigerd omdat deze simpelweg omdat de gerandomiseerde groep van 76 patiënten te klein was om in wetenschappelijke kringen serieus als zijnde representatief genomen te worden ?

Door Tweakers user Chielemans, dinsdag 15 december 2020 15:16

Belangen is wat anders dan dat mensen/bedrijven het slecht voor hebben met de mensheid.

Hier, beter leesvoer:
https://www-artsenauto-nl...-zich-ook-vaccineren/amp/

Door Tweakers user T-Forever, dinsdag 15 december 2020 17:18

Zodra er een voorbeeld uit 1855 aangehaald moet worden om je standpunten te verdedigen, ben je aan het cherry picken. Dan ben je gewoon de discussie molen aan het zwengelen, een punt onderuit gehaald, pak je de volgende.

Waar zouden die mensen anders 'wel' gestorven zijn dat zou je namelijk ook terug zien in de cijfers, waar zie je die informatie? Oversterfte is precies dat, oversterfte betekend meer dan gemiddeld, dus waar zie jij dat er minder gestorven zijn? om dat oogsteffect te kunnen benoemen? Dus wanneer gaan wij die ondersterfte zien in de cijfers?

En zodra je hier ook uitgelult bent, begin je gewoon weer een nieuw blog!
Typisch iets van die discussie molen. Omdat iemand zegt ANGST is er ineens meer hartfalen xD er is geen angst, slechts gezond verstand of geen verstand.

En laat die groep met geen verstand nu je doelgroep zijn, zodat je confirmatie krijgt van je gelijk.
Dus geen verstand hebben en daardoor niet naar de dokter gaan, dat is een probleem dat je niet opgelost krijgt door te zeggen, corona is fake.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 15 december 2020 17:22]


Door Tweakers user Bas170, dinsdag 15 december 2020 17:33

Tarabass schreef op zondag 13 december 2020 @ 20:12:
En blijf aub goed kijken naar wie deze "Tweakers" zijn, want de meesten zijn nog geen jaar lid die zo fel reageren.
Ja want dat is zo'n goed argument 8)7

Pedorus verkondigt gewoon bullshit, punt

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 22:13

Want dat is pas een goed argument. :p Alleen jammer dat je het niet kan pinpointen. Alsof je in een droom zit, en er klopt iets niet.
eric schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 12:25:
Oftewel de studie die simpelweg door de gezaghebbende publicaties is geweigerd omdat deze simpelweg omdat de gerandomiseerde groep van 76 patiënten te klein was om in wetenschappelijke kringen serieus als zijnde representatief genomen te worden ?
Het gaat niet om de groepsgrootte, met een p-waarde van 0.00000.. is die groot genoeg. Als je 10 mensen zonder parachute op grote hoogte uit een vliegtuig laat springen en ze gaan alle 10 dood, dan vinden normale mensen de groep eerder te groot dan te klein. Het bewijs is dan duidelijk genoeg.

Verder hebben die "gezaghebbende publicaties" ten tijden van John Snow dus duizenden onnodige doden veroorzaakt. Recenter, bij AIDS was er een medicijn dat niet toegepast is, weer duizenden doden. Ook nu veroorzaken ze waarschijnlijk weer duizenden onnodige doden, net zoals bij die historische crisissen. Dat deze heilige huisjes het niet plaatsen vind ik daarom geen sterk argument, ik vind het eerder een schande.

Over Italië: Misschien dat in Italië de meeste mensen de zon opzoeken, maar het gaat om de kleine groep mensen die op de IC kunnen belanden. Wat de meest gezonde mensen doen is daarvoor irrelevant.

Dat neemt niet weg dat het handig was geweest om een grotere en meerdere studies te hebben, die is er niet dus we moeten het doen met de data die er is. Ook bij roken waren er altijd ontkenners, want het waren maar correlaties. Recent is bijvoorbeeld de goede man Eberhard van der Laan gestorven aan roken, maar we kunnen het ook kanker of toeval noemen. In mijn eigen omgeving is iemand van 58 gestorven door een ongezond leven met een vitamine D-tekort, maar we kunnen het ook op corona gooien. Ontken je de relatie, dan veranderd de wereld niet maar dan heb je niets geleerd.

Ik sta open voor een groot onderzoek waaruit blijkt dat preventief dagelijks 2000 IU vitamine D innemen niets doet. Ik sta ook open voor een alternatieve verklaring voor de gevonden p-waarde van 0.00000.. van dat ene onderzoek.

Door Tweakers user Volk, dinsdag 15 december 2020 22:17

Deze documentaire kwam ik vaak tegen op social media, bij mensen die vonden dat er eindelijk een "keer de échte waarheid wordt gesproken".

Ik ben de docu gaan kijken en het valt mij op dat het vooral mensen zijn met een mening, waarbij ze een boel andere mensen tegenkomen die hun mening niet deelt.
Ze vinden ook dingen steeds vreemd en die Internist die nota bene zelf aangeeft dat haar ziekenhuis haar aanmoedigt om kritisch te zijn, maar tot de ontdekking komt dat het ziekenhuis haar mening blijkbaar niet deelt en is vervolgens daar verontwaardigd over.
Dat hele T/B-cellen verhaal rond 30 minuten is ook weer "vreemd", ik kan ook niet zeggen hoe het zit, maar de dingen die ik lees is dat er een vermoeden is, maar geen wetenschappelijk bewijs.

Het is 1 grote circlejerk en vinden alles vreemd. Ik ben wellicht biased, want ik heb het idee dat we wel ongeveer de juiste dingen doen, ondanks dat de boodschap niet leuk is, ik wil ook graag mijn vrijheid terug, maar ik begrijp dat het nodig is, maar leuk is anders.
Ik denk dat er ook genoeg mensen zijn die de situatie ook niet leuk vinden en vervolgens op zoek gaan naar gelijkgestemden en mensen die datzelfde gevoel hebben. Dan is een docu als deze natuurlijk koren op de molen om je eigen gedachten (of eigenlijk de wens, want dat is de vader van...) kracht bij te zetten. Dat is natuurlijk je kop in het zand steken, kijk wat Donald Trump maanden heeft gedaan. Het virus gaat vanzelf weg, op magische wijze zelfs, feiten niet onderkennen en je eigen belang voorop stellen. Ik wil dit niet, dus dan doen we net alsof het er niet is.

Maar als je objectief probeert te kijken naar de cijfers, dan is er oversterfte en liggen er veel meer mensen dan normaal op de IC. Dan kun je blijven roepen dat de maatregelen niet werken, maar zonder maatregelen waren de cijfers nog beroerder geweest.

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 22:32

T-Forever schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 17:18:
Zodra er een voorbeeld uit 1855 aangehaald moet worden om je standpunten te verdedigen, ben je aan het cherry picken.
Ik had het zelfs nooit geweten ware het niet dat het beleid verdedigd wordt met de John Snow memo (vs de Great Barrington declaration). Het is vooral frappant en een mooi voorbeeld van hoe groepsdenken tot suboptimale beslissingen leidt.
Waar zouden die mensen anders 'wel' gestorven zijn dat zou je namelijk ook terug zien in de cijfers, waar zie je die informatie?
Die informatie wordt minder frequent geplaatst door het CBS. Maar kanker, hart- en vaatziekten, dementie en COPD liggen voor de hand.
Oversterfte is precies dat, oversterfte betekend meer dan gemiddeld, dus waar zie jij dat er minder gestorven zijn? om dat oogsteffect te kunnen benoemen? Dus wanneer gaan wij die ondersterfte zien in de cijfers?
Die kun je al zien, week 20 t/m 32 op https://euromomo.eu/graphs-and-maps kijk naar Netherlands flink aan de onderkant. Het gaat dus om minstens 4K mensen plus het aantal mensen dat door maatregelen is gestorven.
En laat die groep met geen verstand nu je doelgroep zijn, zodat je confirmatie krijgt van je gelijk.
Dit blog staat juist op deze site om te kijken wat andersdenkenden er van vinden.. We zijn in een fase van verzuiling aanbeland, waardoor plekken waar de meningen samenkomen zeldzaam zijn.

Door IStealYourGun, dinsdag 15 december 2020 22:45

pedorus schreef op maandag 14 december 2020 @ 23:16:
Zonder bron geloof ik dat niet, volgens https://www.bbc.com/news/health-53248660 heeft de wetenschap daar nog geen zeker antwoord op hoeveel T-cellen bijdragen aan groepsimmuniteit, ze zullen in ieder geval iets helpen ook omdat besmettingen niet alleen binair zijn (minder hoge dosis is gunstig). Antibody-testen zullen een ondergrens geven.
Maar zonder bron geloof je wel de documentaire???

Recent artikel van nature: https://www.nature.com/articles/s41577-020-00460-4
Hierin worden vier immunologische en epidemiologische scenario's vergeleken, waarbij het vierde scenario de herd immunity threshold enkel doet verlagen. In het eerste scenario zou er sprake zijn van geen impact of zelfs verhoging. Bij scenario twee en drie zou er wel een vertraging kunnen optreden.

Scenario vier zou best kunnen , ware het niet dat: "scenario 4 is highly unlikely for SARS-CoV-2, particularly given the relatively low levels of cross-reactive CD4+ memory T cells observed in blood samples so far. "

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 22:51

Volk schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 22:17:
Maar als je objectief probeert te kijken naar de cijfers, dan is er oversterfte en liggen er veel meer mensen dan normaal op de IC. Dan kun je blijven roepen dat de maatregelen niet werken, maar zonder maatregelen waren de cijfers nog beroerder geweest.
Er liggen nog niet veel meer mensen dan normaal op de IC, maar het probeem is vooral het inperken van de geplande zorg daarvoor. Het gaat over de proportionaliteit, er is meer dan corona, sluit je het land voor 0.00x% mensen met corona op de IC?

Een maatregel als het sluiten van scholen werkt wel, maar de vraag is of dat proportioneel is. Mag je bijvoorbeeld een mensenrecht van basisschoolkinderen beperken om ouders richting thuiswerken te dwingen? OMT-lid Károly Illy vindt van niet. Hoogleraar Barbara Baarsma van https://www.herstel-nl.nl/ zegt op radio 4 dat het beleid niet proportioneel is. De positie van kinderen in kansarme gezinnen die door dit afstandsonderwijs weer verderop zullen raken is volgens haar niet goed bekeken. Dat is een heel genuanceerd verhaal, genuanceerder dan de film. Er zijn keuzes mogelijk, die moeten we eerlijk maken.

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 23:03

IStealYourGun schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 22:45:
Maar zonder bron geloof je wel de documentaire???
"Ik ben het niet met alles eens, maar het biedt een interessant perspectief."

Een mooi artikel over antistoffen en T-cellen, antistoffen zijn niet perse nodig:
"Toch voelen onze experts zich niet geremd om de bevolking de stuipen op het lijf te jagen met verhalen dat een kortdurende immuunrespons ertoe kan leiden dat patiënten voor een tweede maal een coronavirusinfectie doormaken."

Ook als een corona-infectie minder hevig is, dan kan dat zorgen voor minder besmettingen. Welk scenario het wordt is nog onbekend.

Door GertjanH, dinsdag 15 december 2020 23:22

Nog een gratis film: https://theplandemic2.com/

Covid is niks anders dan een Scam om massaal te cashen. De testen kloppen voor geen meter. Zwaar overdreven en hysterische media maken vele mensen bang en creeren massa hysterie.

Het vaccin is totaal niet veilig en onnodig.

Het is prima behandelbaar met malaria medicijn, zink en antibiotica combinatie.

Mensen kunnen zeggen wat ze willen. Duik nu eens als een normaal helder denkend mens met een gezond verstand in wat vele fatsoenlijke critici beweren. Het verhaal klopt gewoon niet.

Waarom hebben we nu nog steeds niet sinds maart voldoende capaciteit gecreëerd in de zorg. Dit had zo veel minder gekost. Zoveel minder leed veroorzaakt. Alles is erop gericht het vaccin als oplossing te presenteren. De vele financiële belangen bij mensen in de WHO, CDC, RIVM, OMT en Politici is zeer verdacht.

Deze waanzin moet stoppen. Alles weer open. Back to normal. En graag een groot strafrechtelijk onderzoek graag.

Door Tweakers user pedorus, dinsdag 15 december 2020 23:24

Chielemans schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 15:16:
Belangen is wat anders dan dat mensen/bedrijven het slecht voor hebben met de mensheid.
Dat zeg ik ook niet. Een gotspe is juist dat je iets slechts doet maar het zelf niet eens doorhebt, zoals scholen onverwachts 3 dagen eerder dan gepland sluiten in strijd met de eigen routekaart. Terwijl juist de laatste dagen voor de vakantie bijzonder zijn.

Je ziet het wel steeds vaker, mensen die denken dat het "andere kamp" kwaadaardig is. Hier op Tweakers wordt inmiddels vaker gezegd dat mensen die anders denken maar opgesloten moeten worden en dat de sleutel weggegooid moet worden.
Bedankt voor de link, ik ben het vrijwel volledig eens met dat artikel, https://www.artsenauto.nl/laat-u-zich-ook-vaccineren/
Bij vaccins speelt een beetje hetzelfde probleem, mensen kijken naar dat ene geval dat mis gaat in plaats van dat ze naar de kosten versus de baten kijken. Ik snap net als Marcel Levi ook niet waarom het bekijken van de data tot de 29e moet duren. Het is vast voor de veiligheidsutopie, niets mag meer mis gaan, en daarom gaat er nog meer mis.

Door Tweakers user Foreign Agent, dinsdag 15 december 2020 23:59

IStealYourGun schreef op maandag 14 december 2020 @ 22:10:
[...]


"Maar wij weten al lang, dat heeft ook Robbert Dijkgraaf (?) ook aangegeven en dat blijkt ook uit alle asymptomatische groepsimmuniteit dat er wel degelijk groepsimmuniteit is en dat verhaal heb ik samen met mijn broer natuurlijk ook willen publiceren. Dat de wetenschap ook bewijst dat er groepsimmuniteit is. Het gekke is dat al die tijd de RIVM en Pienter Sanquin nooit gesproken hebben over de T-Cellen"

Letterlijk uit de documentaire. De wetenschap bewijst het tegenovergestelde, dat er geen groepsimmuniteit is.
Mooi man, dank je voor citaat.
1. Groep immuniteit bestaat.
2. T-cellen bestaan.

Er staat nergens boven dat T-cellen bijdragen aan groep immuniteit.
volgende stukje komt van Wikipedia.
T-cellen ofwel T-lymfocyten zijn afweercellen, onderdeel van de specifieke cellulaire afweer. Ze zijn specifiek, want elke T-cel kan reageren op een specifiek vreemd oppervlak-epitoop dat wordt aangeboden door antigeen-presenterende cellen, APC's. Het antigeen wordt dan op de celmembraan van een APC aangeboden als antigeen/MHC complex.

T-cellen kunnen worden onderverdeeld in vier hoofdgroepen:

T-helpercel (CD4+ Cel)
Cytotoxische T-cel (CD8+ Cel)
T-remmercel (CD8+ Cel)
T-geheugencel

Door Tweakers user T-Forever, woensdag 16 december 2020 00:37

pedorus schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 22:32:
[...]

Ik had het zelfs nooit geweten ware het niet dat het beleid verdedigd wordt met de John Snow memo (vs de Great Barrington declaration). Het is vooral frappant en een mooi voorbeeld van hoe groepsdenken tot suboptimale beslissingen leidt.

[...]

Die informatie wordt minder frequent geplaatst door het CBS. Maar kanker, hart- en vaatziekten, dementie en COPD liggen voor de hand.

[...]


Die kun je al zien, week 20 t/m 32 op https://euromomo.eu/graphs-and-maps kijk naar Netherlands flink aan de onderkant. Het gaat dus om minstens 4K mensen plus het aantal mensen dat door maatregelen is gestorven.

[...]

Dit blog staat juist op deze site om te kijken wat andersdenkenden er van vinden.. We zijn in een fase van verzuiling aanbeland, waardoor plekken waar de meningen samenkomen zeldzaam zijn.
Dit argument zou opgaan zou je niet discussiëren maar een dialoog aangaan, de ongemakkelijke vragen negeer je de helft van de tijd.

Ik heb de grafiek bekeken, ik zie geen onderstefte wat overeen komt met de oversterfte (een gigantisch verschil zelfs en zou het er wel zijn dan moet die baseline dus ook ooit lager worden en dat gebeurd in geen enkel land, die gaat enkel gestaag omhoog, en dan nog steekt de oversterfte er ver bovenuit dit jaar), dus dat betoog gaat ook al niet op. Om hier je gelijk te krijgen moeten er net zoveel mensen ergens anders beneden het gemiddelde zitten als we nu er boven zitten, en daar kom je niet eens bij in de buurt, dus wederom ben je aan het cherry picken, je graaft net zo lang door tot er iets is wat in je straatje past. Er is ook een grafiek te vinden dat aantoont dat de films van Nicolas Cage voor meer zelfmoord zorgen, zo lusten wij er wel nog meer.

Groeps denken lijdt tot suboptimale beslissingen, dat is nu wat ze noemen democratie, elke partij zal water bij de wijn moeten doen, en als de democratie goed werkt, is niemand volledig tevreden.
Want we moeten aan iedereen denken, niet alleen aan de groep mensen waarvan jij vindt dat ze gelijk hebben, zo is alles namelijk wel krom te lullen.

Een mening is niet meer dan dat, ongefundeerd, anders spreken we over feiten. Meningen moeten we uit deze discussie weglaten, want die zijn niet onderbouwd en voegen dus vrij weinig toe aan de dialoog.

Er word niet gezegd dat andersdenkenden opgesloten moeten worden, er word gezegd dat de mensen die keer op keer zich niet aan de regels houden opgesloten moeten worden. Dat is wederom een heel groot verschil. En zo werkt onze democratie ook, wie zich niet aan de wetten houd kan de bak in gaan. Ook hier kan je elke groep recht lullen, vervang het woordje andersdenkenden voor drugsdealer, pedofielen, je kan drugs in de shop kopen maar niet op straat, je kan aan kinderen denken maar niet aanzitten. Je kan een andere mening hebben maar zodra je te ver gaat zal je moeten boeten, en het is tijd dat de overheid eens stevig gaat ingrijpen. Daar is helemaal niks mis mee. je mag best anders denken maar zodra je handelt tegen de wet, boete doening. Heel normaal in een rechtstaat.

En zo word elke mening van je onderuit gestampt, omdat je maar blijft cherry picken.

Door Tweakers user R20141016, woensdag 16 december 2020 07:09

Wat zijn er toch een hoop mensen die overal boos over zijn.
Boos op de overheid
Boos op het corona beleid
Boos op de wereld
Boos op mensen die het wel hebben gemaakt

Als deze mensen nu hun boosheid omzetten in iets goeds ipv andere mensen opjutten om ook boos te worden en te mobiliseren om in actie te komen tegen het huidige beleid.

Dus anti coronabeleid mensen, open je ogen voor de waarheid ipv de vertroebeling mede is gebracht door Lange Frans en andere complothelden op YouTube.

Corona is echt
Corona is veel meer dan een simpel griepje
Er gaan echt veel meer mensen dood dan normaal
Even afstand nemen tot andere is niet erg, je gaat er echt niet dood van. (aan corona wel!)
Totdat we groepsimmuniteit hebben bereikt is een 1,5 meter samenleving geen ramp. Daar komen we wel overheen.
Bedrijven krijgen steun van de overheid als hun inkomsten wegvallen. Deze steun dekt alleen de legale verdiende omzet. Niet het zwarte geld wat rondgaat.

Vaccinatie is onze redding en ja ik laat me zelf en kinderen gewoon vaccineren.
Er is geen complot! Er is geen 'geheime agenda' van de elite.

Door ISaFeeliN, woensdag 16 december 2020 08:31

Wetenschappers niet uit laten praten en je eigen mening als feiten vertonen. Ik was na 3 minuten al afgehaakt. Vergeet voor het gemak gewoon de volle ziekenhuizen, en de druk op de zorg. Alles voor je eigen zaak. Hoepel op!

Door Tweakers user Volk, woensdag 16 december 2020 09:14

pedorus schreef op dinsdag 15 december 2020 @ 22:51:
[...]

Er liggen nog niet veel meer mensen dan normaal op de IC, maar het probeem is vooral het inperken van de geplande zorg daarvoor. Het gaat over de proportionaliteit, er is meer dan corona, sluit je het land voor 0.00x% mensen met corona op de IC?

Een maatregel als het sluiten van scholen werkt wel, maar de vraag is of dat proportioneel is. Mag je bijvoorbeeld een mensenrecht van basisschoolkinderen beperken om ouders richting thuiswerken te dwingen? OMT-lid Károly Illy vindt van niet. Hoogleraar Barbara Baarsma van https://www.herstel-nl.nl/ zegt op radio 4 dat het beleid niet proportioneel is. De positie van kinderen in kansarme gezinnen die door dit afstandsonderwijs weer verderop zullen raken is volgens haar niet goed bekeken. Dat is een heel genuanceerd verhaal, genuanceerder dan de film. Er zijn keuzes mogelijk, die moeten we eerlijk maken.
Het sluiten van de scholen (zeker de basisscholen) had niet nodig geweest als de bevolking zich aan de regel houdt en niet het eigenbelang constant boven dat van de massa stelt. Dan waren namelijk de cijfers niet zo slecht geweest.
Die maatregelen zijn waarschijnlijk buitenproportioneel, maar ze werken erg goed om op een punt te komen waarbij het virus, min of meer, controleerbaar is. Dat is het nu niet, waardoor de hele infrastructuur constant hinder ondervindt omdat er constant brandjes zij die geblust moeten worden.

Ik hoorde een verhaal van een zakelijke relatie die uit Urk komt, die mensen drinken de hele dag koffie met elkaar, ze gaan op maandag naar tante Bep, op dinsdag naar ome Jan, op woensdag naar oma en donderdag op visite bij de buurvrouw. En zusterlief die doet hetzelfde rondje, maar dan met een dag vertraging.
Helemaal volgens de regels (2 personen/dag op bezoek), maar het aantal sociale contacten is belachelijk hoog. Als je dan vraagt of ze dat zelf een goed idee vinden, dan zegt ze dat het geheel volgens de regels is, maar dan heb je het niet helemaal begrepen volgens mij.

De zwaardere maatregelen worden dus genomen omdat de bevolking niet de discipline kan opbrengen om zich aan (minder beperkende) regels te houden. Het sluiten van scholen & kinderopvang is een noodrem, omdat het mensen min of meer beperkt in hun bewegingsvrijheid. Je zou denken dat een hoogopgeleid land als NL beter in staat zou moeten zijn om het grote geheel te zien, maar in plaats daarvan zoeken we de minst logische verklaringen, de elite die een spel speelt, 5g nanobots, Bill Gates.

Door Tweakers user T-Forever, woensdag 16 december 2020 11:12

ik zie al 2 contradicties in de laatste post,

Had niet nodig geweest als de bevolking zich aan de regel houdt, en waarschijnlijk buitenproportioneel.

Hoog opgeleid in combinatie met de minst logische verklaring.

die gaan niet samen :P het is proportioneel omdat ze er niet aan houden, en hoog opgeleide mensen zoeken met wetenschap en niet met onderbuikgevoelens.

Het gemiddelde word nogal scheefgetrokken door een aantal uitschieters, zo ook met intelligentie en enkele mensen met veel contacten. Maar dan hoop ik dat daar (niet echt maar gunnen doe je het ze wel) veel sterven zodat ze die fout niet bij de volgende pandemie nogmaals gaan maken.

Hard maar aangepakt worden door de overheid gebeurd niet ten faveure van de-escalatie, lijkt.
vorige week 50 illegale feesten gestopt en nog geen 500 bekeuringen uitgedeeld, en die zullen waarschijnlijk niet op dat feest zijn geweest, anders waren het er wel veel meer.

Lik op stuk is het enigste wat nu werkt, die mongolen houden zich er nu OOK niet aan. daar gaan meer regels niks aan veranderen.

Door Tweakers user pedorus, woensdag 16 december 2020 21:38

https://nl.wiktionary.org/wiki/mongool "Dit gebruik van het woord roept twijfels op over de gebruiker."

Er zijn vrijwel geen wetenschappers die bassisscholen sluiten een goed idee vinden. Ik ken ze gewoon niet, zelfs Marc Lipsitch vond dat geen goed idee.. Ik heb nog nooit een wetenschappelijk argument gehoord waarom de kosten niet veel groter zouden zijn dan de baten.
T-Forever schreef op woensdag 16 december 2020 @ 00:37:
de ongemakkelijke vragen negeer je de helft van de tijd.
Geen idee welke ongemakkelijke vragen..
Ik heb de grafiek bekeken, ik zie geen onderstefte wat overeen komt met de oversterfte
Ik denk dat je de grafiek niet snapt. Het zijn Z-waardes, geen absolute getallen waarbij je naar oppervlaktes kan kijken.

De data van https://opendata.cbs.nl/s...0895ned/table?fromstatweb kun je gewoon bekijken, als je dan van de afgelopen 10 jaar week 2 t/m 49 optelt kun je vergelijken. Trek je dan een trendlijn dan zie je een lineaire trend van zo'n 2K doden meer per jaar. 2020 zit zo'n 5K boven die trendlijn. Mijn voorspelling is iets geavanceerder, en dan heb je zo'n 6K meer dan je zou verwachten.

Het is dus niet 0 zoals https://twitter.com/thierrybaudet/status/1338941900104019970 zegt, maar ook geen 15K wat https://twitter.com/Datagraver/status/1337458462738042880 wellicht suggereert. Dat zou nog kunnen trouwens, maar dan kijk je met een model met lage baseline per week over 2 griepseizoenen.
Er word niet gezegd dat andersdenkenden opgesloten moeten worden
https://gathering.tweaker...message/64037106#64037106
https://gathering.tweaker...message/64152694#64152694
https://gathering.tweaker...message/65241260#65241260

Ja die zin gaat nog door ja, maar de gedachte is er al en dan moet het strafbare feit nog bedacht worden...
Volk schreef op woensdag 16 december 2020 @ 09:14:
maar in plaats daarvan zoeken we de minst logische verklaringen, de elite die een spel speelt, 5g nanobots, Bill Gates.
Hokjesgeest viert hoogtij, maar het commentaar op het sluiten van scholen komt gewoon van hoogleraren. Een logische verklaring om je niet aan je eigen routekaart te houden is dat je in paniek bent. In emotie neem je vreemde beslissingen.
Beeldspraak voor nog maar 1000+ bedden vrij.. Als capaciteit een probleem is, dan moet je geen schip met zorgpersoneel weigeren. En sowieso moet je dan vroegtijdige medicatie op zijn minst proberen.

Door Tweakers user pedorus, woensdag 16 december 2020 21:58

R20141016 schreef op woensdag 16 december 2020 @ 07:09:
Wat zijn er toch een hoop mensen die overal boos over zijn.
Ik behoor daar niet toe. Zou je boos zijn als je mensen een mug in hun huis ziet bestrijden met een hamer? Het is alsof er een trein vol ondernemers het ravijn in wordt geduwd in een poging een coronapatient te redden, maar gelukkig zit ik niet in de trein..

Ik denk dat een hoop mensen wel boos zijn, vooral degenen die veel opgesloten thuis zitten. Ze proberen vrijwel elk vakje van een abusive relationship uit, maar eigenlijk zeggen ze meer iets over zichzelf. Hopelijk lucht het op.
Vaccinatie is onze redding en ja ik laat me zelf en kinderen gewoon vaccineren.
Ik ook, maar in deze post klinkt het als een soort sekte met een vaccin als enige redding. Logischer is dat gerichte bescherming, groepsimmuniteit en vroegtijdige medicijnen prima alternatieven zijn. We leven al duizenden jaren met coronavirussen en ook met dit nieuwe coronavirus zullen we gaan samenleven. Of we dat nu leuk vinden of niet.

[Reactie gewijzigd op woensdag 16 december 2020 22:25]


Door Tweakers user T-Forever, donderdag 17 december 2020 00:55

Print screentje aub, want anders blijven we discussiëren over wat we waar zien.
Wat is niet duidelijk aan de basislijn? daar aan kan je heel gemakkelijk onder en oversterfte herkennen. hebben we geen absolute getallen voor nodig. Je sprak over het oogsteffect we willen graag dat je die aantoont. Daar hoeven we geen lijn voor te trekken of jaren voor op te tellen daar is die baseline dus voor. Een base line is niet voor 1 jaar, dat is voor alle jaren ervoor inclusief, een gemiddelde. Net zoals we een baseline mbt temperatuur op aarde kunnen laten zien en daardoor weten dat het warmer wordt.

'Ja die zin gaat nog door ja, maar de gedachte is er al en dan moet het strafbare feit nog bedacht worden...' SPECULAAS

'Als capaciteit een probleem is, dan moet je geen schip met zorgpersoneel weigeren.
je vind het moreel ok dat wij personeel van andere landen inpikken die het zelf nodig hebben?'
'En sowieso moet je dan vroegtijdige medicatie op zijn minst proberen''
Pardon? zonder enige wetenschappelijke onderbouwing?

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 december 2020 00:56]


Door Tweakers user pedorus, donderdag 17 december 2020 22:43

Al bekijk je die grafiek van datagraver dan zie je vrij duidelijk dat de grijze lijnen elk jaar hetzelfde zijn. Maar Nederland krijgt meer inwoners en vergrijst, dus dat klopt gewoon niet. Ook zie je dat het aantal zelfs dan alsnog onder de grijze lijn komt, dus dat is het oogsteffect. Een oogsteffect is gewoon een natuurverschijnsel dat normaal is, zeker als mensen van gemiddeld 82 sterven aan iets. Gebeurd bij iedere hittegolf of virus.

Deze grafiek van overledenen per jaar zou iedereen met voldoende Excel-kennis moeten kunnen maken. Tussen het stippellijntje en de lijn zit toch 6K zie ik, en morgen zal het weer anders zijn omdat het voorlopige data is. De CBS-data is handmatig gemaakt, dit blijkt uit het label "2020 week10*", wat ook fouten zou kunnen opleveren. Je kunt de stippellijn anders trekken, maar 15K wat datagraver enigszins suggereert lijkt me gewoon niet een erg goed model.

En qua medicatie, https://osf.io/wx3zn/ geeft echt genoeg bewijs voor ivermectine bijvoorbeeld. De andere middelen op https://zelfzorgcovid19.nl/ondersteunen/ komt ook steeds meer bewijs voor (oa 2 bekende rcts voor broomhexine hcl+ en voor vitamine D). Allen zijn reeds vele miljoenen keren gebruikt door mensen, ivermectine staat op de WHO lijst van essentiële medicijnen. Zeggen dat ergens tekort bewijs voor is kan altijd, zie roken, heeft ontzettend lang geduurd en zelfs nu zijn er ontkenners..

Dan krijg je vanzelf de vraag of je mensen een experimentele cocktail aanbiedt als ze in het ziekenhuis dreigen te belanden, of dat je ze die keuze niet aanbiedt. Doe je het laatste, dan krijg je meer ziekenhuisopnames, al is het maar vanwege het placeboeffect. Maar sommige artsen verwachten zelfs 85% minder opnames bij gebruik. Dat scheelt een hoop zorgcapaciteit (en ook doden).

[Reactie gewijzigd op donderdag 17 december 2020 22:44]


Door Pedrorus, vrijdag 18 december 2020 11:50

waar is je bewijs ik zie geen bewijs

Door Tweakers user TIGER79, vrijdag 18 december 2020 13:03

een jammer dat je het niet kan pinpointen. Alsof je in een droom zit, en er klopt iets niet.

[...]

Het gaat niet om de groepsgrootte, met een p-waarde van 0.00000.. is die groot genoeg. Als je 10 mensen zonder parachute op grote hoogte uit een vliegtuig laat springen en ze gaan alle 10 dood, dan vinden normale mensen de groep eerder te groot dan te klein. Het bewijs is dan duidelijk genoeg.
Het gaat altijd om een groepsgrootte, je wilt daarmee juist de bevolking representeren. Volgens jou logica is 1 persoon dan ook genoeg. Dus dan heeft leeftijd, sekse, levensstijl of wat dan ook helemaal geen rol.
Trouwens wat ik begrijp uit de p-waarde is de door jou genoemde juist te koppelen aan toeval : http://www.minerva-ebm.be/Results/Glossary/1595
Verder hebben die "gezaghebbende publicaties" ten tijden van John Snow dus duizenden onnodige doden veroorzaakt. Recenter, bij AIDS was er een medicijn dat niet toegepast is, weer duizenden doden. Ook nu veroorzaken ze waarschijnlijk weer duizenden onnodige doden, net zoals bij die historische crisissen. Dat deze heilige huisjes het niet plaatsen vind ik daarom geen sterk argument, ik vind het eerder een schande.
Om eerlijk te zijn ben ik niet onder de indruk van wat je hier aankaart. Als deze publicaties twee achteraf succesvol bewezen onderzoeken niet serieus hebben genomen ten tijde van de overweging ervan vindt ik zeker niet schandalig. Immers deze publicaties buigen zich over duizenden per jaar ! Als er twee ten onrechte niet gepubliceerd worden is dat misschien wel jammer, maar statistisch is dat natuurlijk nog best accuraat !
Over Italië: Misschien dat in Italië de meeste mensen de zon opzoeken, maar het gaat om de kleine groep mensen die op de IC kunnen belanden. Wat de meest gezonde mensen doen is daarvoor irrelevant.
I call BS ! Mooi dat je zonder enig gefundeerde onderbouwing dit roept. Weet je waaruit de kleine groep mensen bestaat die op de IC zijn beland. En hoe klein was die groep eigenlijk ?
Ga ik je nu verbazen als ik je vertel dat de meerderheid de ouderen waren ? Nee toch. Maar nu ga ik je wel verbazen : wist je dat de oudere Italianen vergeleken met Nederlandse ouderen er een andere levensstijl op nahouden. Al helemaal als het gaat om het sociale aspect. Italiaanse ouderen zijn namelijk heel vaak buiten te vinden. In hun moestuintje, met hobby's, sociaal (denk aan barretjes) maar ook letterlijk gelovig. En wat schijnt daar buiten te schijnen ? yup, die natuurlijke vitamine d supplicant :P Vergeet niet dat het fenomeen bejaardentehuizen daar nauwelijks leeft, dus de hele dag in je kamertje zitten komt statisctisch zeer weinig voor.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 18 december 2020 13:03]


Door Okkie, vrijdag 18 december 2020 14:13

Vitamine D al bewezen goed voor je. Geen side effects. Ongeveer even duur als de hele tijd mondkapjes aanschaffen. Niet vervelend voor miljoenen mensen en geen grondrecht wijziging nodig. Er is nog geen grote random controlled study gedaan maar wel een kleine en belachelijk veel ander bewijs. Het rvim en het kabinet zeiden zelf dat mondkapjes niet werkten. Van wat ik gelezen heb is de omgang met mondkapjes ook belangrijk en vandaar dat ik een verplichting te ver vind gaan. Overigens nee in zuid Europa hebben ze juist minder vitamine D omdat ze de zon mijden.

Dus waarom maken hier zoveel mensen zich hard voor mondkapjes maar niet voor vitamine D? Vanwege een gebrek aan patenten zal dit toch echt uit de bevolking moeten komen. Volgens mij zijn er ook geen professionals tegen, aan beiden kanten van het debat. Hier is een goede samenvatting met bronnen etc. https://youtu.be/ha2mLz-Xdpg

Door Tweakers user Anoniem: 310408, vrijdag 18 december 2020 19:27

. Hier is een goede samenvatting met bronnen etc. https://youtu.be/ha2mLz-Xdpg
Yeah, een tweaker die een internet site heeft gevonden die zijn gelijk aantoont! Wie had dat kunnen bedenken?

Maar laat me een punt meteen debunken. Een tekort aan vitamine D is uitermate zeldzaam maar niet onbekend in de plekken op de aardbol (ik ga ervanuit dat de lezer geloofd dat de aarde een bol is) waar in de winter er heel weinig zonlicht is. Vandaar dat de gezondheidsdiensten in die plekken ook vitamine D aanraad aan mensen die niet buiten werken. In veel landen zit het ook extra in brood etc. Elke Canadees, Fin, Zweed etc weet dat.

In Griekenland, Spanje etc maken ze zich daar werkelijk geen zorgen over want zelfs als je de zon met alle mogelijkheid wilt vermijden, die paar minuten per dag die je buiten bent zijn meer (meeeeeer) dan genoeg.

De opmerking dat mensen in Zuid Europa een gebrek aan vitamine D hebben is werkelijk van god los. Pas 250 Km onder de poolcirkel is dit een bestaand en bewezen probleem.

Door Tweakers user Anoniem: 310408, vrijdag 18 december 2020 19:28

. Hier is een goede samenvatting met bronnen etc. https://youtu.be/ha2mLz-Xdpg
Yeah, een tweaker die een internet site heeft gevonden die zijn gelijk aantoont! Wie had dat kunnen bedenken?

Maar laat me een punt meteen debunken. Een tekort aan vitamine D is uitermate zeldzaam maar niet onbekend in de plekken op de aardbol (ik ga ervanuit dat de lezer geloofd dat de aarde een bol is) waar in de winter er heel weinig zonlicht is. Vandaar dat de gezondheidsdiensten in die plekken ook vitamine D aanraad aan mensen die niet buiten werken. In veel landen zit het ook extra in brood etc. Elke Canadees, Fin, Zweed etc weet dat.

In Griekenland, Spanje etc maken ze zich daar werkelijk geen zorgen over want zelfs als je de zon met alle mogelijkheid wilt vermijden, die paar minuten per dag die je buiten bent zijn meer (meeeeeer) dan genoeg.

De opmerking dat mensen in Zuid Europa een gebrek aan vitamine D hebben is werkelijk van god los. Pas 250 Km onder de poolcirkel is dit een bestaand en bewezen probleem.

De gekkigheid hier kent geen grenzen is absoluut lachwekkend.

Door Tweakers user Anoniem: 310408, vrijdag 18 december 2020 19:28

sorry voor de double post....

Door Okkie, vrijdag 18 december 2020 23:22

Het enige wat hier lachwekkend is hoe grandioos jij ernaast zit terwijl jij mijn filmpje met zeer degelijke onderzoek + bronvermelding zit af te kraken. Maar ja wss heb je het niet eens bekeken. Waar haal jij dit allemaal vandaan? Al mijn resultaten op google en google scholar hebben het over een grote mate van vitamine D tekort.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17207389/

https://eje.bioscientific...Middle%20East%20countries.

Dit krijg je nou als je mensen weg zet als wappie of complotgekkie zonder zelf je research te doen. Is te verwachten van iemand die tegenstrijdige berichten gecensureerd wilt hebben op tweakers.

Door Tweakers user pedorus, vrijdag 18 december 2020 23:42

In plaats van zelf wat te verzinnen, is het denk ik handiger om het filmpje te kijken dat je quote. Ik heb het bekeken, op 9:50 en 1:00:00 zie je een lijn van het lastigere gebied, op 27:00 zie je: die landen in Zuid Europa liggen alsnog vrij noordelijk, boven de 35 graden.. En op 58:00 staat een plaatje van hoe vaak een tekort voorkomt in Duitsland (bij een meerderheid). De arts zelf had op het einde een tekort zelfs na bijslikken, in Californië, net iets zuidelijker dan Zuid Europa.. Ook hebben juist ouderen opnameproblemen. Finland bijvoorbeeld heeft opvallend weinig doden en een succesvol vitamine D beleid , vooral migranten hebben nog wel tekorten. Maar het zou deels een verschil kunnen verklaren tussen Zweden, waar ze lager zitten of geen recent onderzoek hebben gedaan.

Medcram kende ik al, het is een goed kanaal voor medici, dit filmpje nog niet, bedankt.
TIGER79 schreef op vrijdag 18 december 2020 @ 13:03:
Trouwens wat ik begrijp uit de p-waarde is de door jou genoemde juist te koppelen aan toeval : http://www.minerva-ebm.be/Results/Glossary/1595
Statistiek 101, iets beter die link lezen.. Bij een p-waarde van 0.96, moet je dan verwerpen of niet? (Het antwoord is dat je dan niet verwerpt omdat het veeel hoger ligt dan 0.05..)

0.00000.. is zeer laag. Met 1 geval is het onmogelijk om lage p-waardes krijgen, maar een groep van 20 testpersonen kan soms genoeg zijn als het effect maar groot genoeg is. Dan kun je het erover gaan hebben hoe representatief de groep is, en of de methode klopt, maar ook met duizenden personen gaat dat vaak genoeg mis.
Om eerlijk te zijn ben ik niet onder de indruk van wat je hier aankaart. Als deze publicaties twee achteraf succesvol bewezen onderzoeken niet serieus hebben genomen ten tijde van de overweging ervan vindt ik zeker niet schandalig. Immers deze publicaties buigen zich over duizenden per jaar ! Als er twee ten onrechte niet gepubliceerd worden is dat misschien wel jammer, maar statistisch is dat natuurlijk nog best accuraat !
Het gaat om het systeem van gevestigde belangen, niet om 2 artikelen ofzo. Mensen en organisaties handelen op emoties en N=1, niet op statistiek of bewijs. Weinig kans dat het nu wel goed gaat, en dat zie je, gesloten blikken.
I call BS ! Mooi dat je zonder enig gefundeerde onderbouwing dit roept. Weet je waaruit de kleine groep mensen bestaat die op de IC zijn beland. En hoe klein was die groep eigenlijk ?
Ga ik je nu verbazen als ik je vertel dat de meerderheid de ouderen waren ? Nee toch. Maar nu ga ik je wel verbazen : wist je dat de oudere Italianen vergeleken met Nederlandse ouderen er een andere levensstijl op nahouden. Al helemaal als het gaat om het sociale aspect. Italiaanse ouderen zijn namelijk heel vaak buiten te vinden. In hun moestuintje, met hobby's, sociaal (denk aan barretjes) maar ook letterlijk gelovig. En wat schijnt daar buiten te schijnen ? yup, die natuurlijke vitamine d supplicant :P Vergeet niet dat het fenomeen bejaardentehuizen daar nauwelijks leeft, dus de hele dag in je kamertje zitten komt statisctisch zeer weinig voor.
Sterk verhaal tegenover de onderzoeken op https://vitamin-d-covid.shotwell.ca/ en het filmpje. Er zijn veel oudere mensen met een moestuintje? Is dat de groep die op de IC beland en zijn ze daar in de winter? Op dit moment kun je de hele dag buiten zijn in Nederland, en nog onvoldoende vitamine D opdoen. Sowieso kun je van exact dezelfde straling ook huidkanker krijgen. Ouderen (en migranten) hebben vaak lagere vitamine D-waardes. Inwonen met de kleinkinderen is ongunstig voor infectieziektes zoals corona.

Voor de rest is het prima als je een vitamine D tekort wil, je loopt alleen meer kans om op de IC te belanden of dood te gaan, niet alleen vanwege corona. Inmiddels zijn er zo'n 7K Nederlanders meer gestorven dit jaar (update CBS vandaag) dan je zou verwachten, ik kan mensen niet tegenhouden om zich daaraan toe te voegen.

Het kan maanden duren om een vitamine D tekort in te lopen, te laat gewoon veel en ongemetaboliseerd innemen werkt niet is al aangetoond met een RCT. Een vaccin werkt trouwens ook niet of minder goed als je immuunsysteem niet op orde is, bijvoorbeeld door vooraf niet goed te slapen.
Pedrorus schreef op vrijdag 18 december 2020 @ 11:50:
waar is je bewijs ik zie geen bewijs
daarover ook een groep artsen:

,,Er zijn steeds meer onderzoeken die wijzen op positieve effecten van bijvoorbeeld vitamine D, zink en ivermectine (een ontwormingsmiddel, red.). Dan kun je zeggen: er is nog geen onomstotelijk wetenschappelijk bewijs. Maar waarom zouden we dan niet snel massaal inzetten op gedegen studies naar zulke goedkope middelen die kunnen voorkomen dat mensen in het ziekenhuis belanden? Bovendien: voor het effect van een lockdown of mondkapjes is ook geen hard bewijs.’’

Het ad is lekker bezig door het een "ontwormingsmiddel" te noemen in plaats van gewoon een "medicijn"..

Door Tweakers user T-Forever, zaterdag 19 december 2020 02:57

Gast heel fijn dat je telkens weer, over en over andere bronnen gebruikt dan waarvan ik vraag een screenshot te maken, en nog steeds snap je niet wat een baseline betekend en inhoudt. Je blijft graven tot je iets vind dat weer in je straatje past, in plaats de eerdere bronnen te gebruiken om je punt daadwerkelijk kracht te zetten. CHERRY PICKING dus....

werkelijk iedereen kan een website opzetten en vol plompen met onzin, en al die sites gebruik jij als 'bewijs' kom aub met officiële bronnen, maar die zitten natuurlijk allemaal in het complot.

Je weet niet eens waarom en hoe iemand een vitamine D tekort heeft, en prijst dat aan als DE oplossing.

Dit doe je constant, je MOET gewoon een trol zijn of een werkloze stumperd die vast zit in zijn bubbels met teveel vrije tijd en niet weten hoe je die doorprikken en doorzien kunt, zo onwetend kan iemand gewoon niet zijn. ik ben klaar met je.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 19 december 2020 03:00]


Door Okkie, zaterdag 19 december 2020 09:23

Niet om in jullie discussie te mengen. Maar als het om vitamine D gaat linkte ik de eerste paar wetenschappelijk artikelen van google als je naar ''vitamin d levels southern europe''' zoekt. Dus geen cherry picking en pubmed is gewoon hartstikke betrouwbaar.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17207389/

https://eje.bioscientific...Middle%20East%20countries

Door Tweakers user pedorus, zondag 20 december 2020 12:16

"Als het geen echte argumenten zijn, dan komen we met ad hominem argumenten" (bron: https://youtu.be/KBNqpM_0ulI?t=1451 , niet allerbeste filmpje van dat kanaal dat beide kanten laat zien)

Dit weekend 2 artikelen ook hierover:
https://eenvandaag.avrotr...r-agressie-in-coronatijd/
https://www.ad.nl/nlthuis...r-elkaar-worden~ac7c6c1c/
"Achter dat harde roepen gaat volgens de psycholoog vaak veel onzekerheid schuil. Eigenlijk proberen we vooral onszelf te overtuigen."

Ook gek om werkloosheid als een probleem te zien in deze tijd, alsof mensen zelf iets aan een beroepsverbod kunnen doen. De ongelijkheid neemt zo extra toe ook: hier was het jaar zo goed dat er een bonus af kan en de aandelen hebben het ook gewoon goed gedaan.. Dat de ongelijkheid toeneemt ligt niet aan hoe goed het spel gespeeld wordt, dat ligt aan oneerlijke regels.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)