Link Ivermectine-bewijs? Ban!

Door pedorus op maandag 28 juni 2021 00:45 - Reacties (121)
Categorie: -, Views: 8.941

Een van de meest vreemde dingen tijdens deze angstcrisis is wel hoe er omgegaan wordt met medicatie. Hier op Tweakers, maar erger nog ook op grote platformen als Google/Youtube, Twitter, Linkedin en Facebook, resulteert het noemen van medicatie vaak in een ban. Op de een of andere manier denken moderatoren het beter te weten dan artsen en professoren, wat natuurlijk best raar is. Het is niet alleen raar, het is zelfs dodelijk. Alleen in Nederland is het niet gebruiken van Ivermectine sinds begin december gepaard gegaan met duizenden doden en het einde van de ellende is nog niet eens in zicht. Historisch gezien is censuur zelden een goed idee geweest. Je kunt met al die censuur ook niet weten wat waar is:
Silencing "wrong" ideas will eventually destroy our ability to discover the truth.
Laten we daarom eens beginnen met de wetenschap achter ivermectine. Inmiddels is er een onafhankelijke peer-reviewed meta-studie verschenen over de werking daarvan. De conclusie is vrij duidelijk:
Moderate-certainty evidence finds that large reductions in COVID-19 deaths are possible using ivermectin
en met gemiddeld bewijs blijkt dat het zo'n 62% aan doden kan voorkomen. Let op dat bij studies het vaak laat wordt toegepast en tegenover placebo wordt vergeleken, in de praktijk kan het dus ook nog meer doden voorkomen (hoewel het effect ook minder zou kunnen zijn).

Er zijn een aantal vaak voorkomende onzinredeneringen tegen Ivermectine:
 • Het werkte alleen in voor mensen veel te hoge doseringen op apencellen. Dit onderzoek is achterhaald, en daarnaast is het gewoon succesvol toegepast in normale doseringen op mensen, dus het is oude informatie.
 • Het werkte niet in 1 JAMA studie. Dit is cherry-picking met een studie waar veel mis mee was, en daarnaast viel zelfs in die studie maar 1 dode en wel in de placebo-groep. 100% minder doden in de Ivermectine-groep dus.
 • Er zijn bijwerkingen. Dat zal gerust, maar Ivermectine is al meer dan 4 miljard keer gebruikt door mensen, en de bijwerkingen van onbehandelde corona bij risicogroepen zijn vaak een stukje erger..
 • De fabrikant raadt het af. Vind je het gek als die miljarden kan verdienen en niets aan goedkope medicijnen?
 • Het is een ontwormingsmiddel bij dieren! Dit doet me denken aan iemand die in de woestijn is met voldoende water, maar water is voor honden. De persoon neemt geen water en overlijdt. Water werkt inderdaad niet tegen dorst dan, maar het blijft een onzinargument voor mensen die niet in hypnose zitten.
Overigens is in veel landen, waaronder India, Ivermectine wel in gebruik en met veel succes. In India wordt een WHO-expert zelfs aangeklaagd vanwege het verspreiden van de misinformatie dat het niet zou werken. Dit is vrij logisch als je kijkt naar de resultaten die ze hebben geboekt met Ivermectine bij het bestrijden van de Delta-variant. Mocht je als land twijfelen, dan zou je net als Spanje een studie kunnen doen. En dan zie je snel resultaat. Ze zien daar dat Ivermectine zodanig effectief is dat het resultaat normaal eigenlijk alleen bij vaccins worden gezien. Ook in Argentinië proberen ze het uit. Het kan aan mij liggen, maar ik zie resultaat:
https://pbs.twimg.com/media/E4hkbk1XMAQDhL5?format=png&name=small

Afijn, wat gebeurd er als je expert bent en Ivermectine-studies op Twitter post? Een ban. En hetzelfde bij Linkedin. Team Youtube verspreid zelfs dodelijke misinformatie dat ivermectine niet zou werken. Terwijl de data toch duidelijk anders is. Facebook haalde zelfs het Ministerie van Volksgezondheid van Slowakije neer toen ze aankondigden om Ivermectine toe te staan.

Hier op het bij mijn weten meest gecensureerde forum van Nederland, poste ik zelf ook iets banwaardigs:
Dat is een zin die net zo goed over coronabeleid zou kunnen gaan. Medicatie zoals Ivermectine zit in "kamp wappie", dus zelfs 28 gerandomiseerde onderzoeken zijn nog steeds niet voldoende bewijs. De grootste partij, de VVD, zegt zelf over de maatregelen: "het gaat niet logisch worden". Tjsa, als je al toegeeft dat er geen logisch beleid is, dan moet je niet verbaasd zijn als mensen die logica proberen te vinden een complot gaan zien dat er niet is. En ben je het niet eens met deze 2 voorbeelden, verzin dan zelf andere. Ik kan me gewoon slecht voorstellen dat iemand de logica ziet, als zelfs de beleidsmakers dat niet kunnen.

In veel gevallen lijkt mij een betere omgang daarom begrip tonen en/of van onderwerp veranderen. Het is heftig om te zien hoe meningsverschillen over corona bijvoorbeeld tot verbroken relaties leiden, waarom zou je het perse eens moeten zijn en het überhaupt over corona moeten hebben?

Overigens is dit niet alleen met corona zo, op hoog niveau worden partijen als PVV, FVD en SP uitgesloten. Als je niemand kent die op deze partijen stemt, dan leef je in een bubbel.
Dit leverde mij de volgende melding op: "Sorry, je bent gebanned". Kennelijk was het zo erg, dat ik ook geen antwoorden meer mocht geven op tech-vragen, wat toch >1000 keer gebeurd is door dit account (vooral in de goede tijd, nu is >1000 vrijwel onmogelijk meer te behalen, want zoveel goede tech-vragen zijn er helaas niet meer hier). In principe zou het om de site https://covid19criticalcare.com/nl/ gaan. Dit is een site van een veelgeciteerde professor, die ook nog eens gewoon peer reviewed publiceert hierover. Eigenlijk is het een gotspe om dit een "slechte bron" te noemen.

Overigens denk ik ook dat de andere punten vrij pijnlijk waren. FvD bijvoorbeeld daarvan is wel een topic, maar de standpunten van Thierry Baudet (waar ik niet op gestemd heb ofzo), zijn daar banwaardig. Dus waar >25% van de zetels in de Tweede Kamer niet in de coalitie kan komen vanwege uitsluitingen, kan er ook op Tweakers niet over gesproken worden. Veel Tweakers kennen waarschijnlijk niemand die op partijen stemt die toch meer dan 25% van de kamer vormen. Rara, waar komt die polarisatie toch vandaan als je als samenleving niet meer met elkaar praat. Hetzelfde lange weekend besloten ook 2 anderen om maar niet meer te posten (1, 2. Grappig genoeg kreeg die laatste ook nog 2 reacties, een mooier voorbeeld van een echoput is er niet als je probeert te praten maar de oponent is al weggejaagd zonder dat je het door hebt). In hetzelfde weekend was dit de meest gewaardeerde reactie, in een serieus topic waar je onder geen beding op de man mag behalve natuurlijk als je maar het juiste standpunt uitdraagt, best grappig om te zien.

Een van de problemen was ook dat ik mij niet had laten overtuigen door de moderatie of door mede-gebruikers. Al kijk ik alleen al naar wat mijn opponenten of de betrokken moderatoren is overkomen, dan ben ik inderdaad niet zo overtuigd. Ik denk zelfs dat het coronaforum op Tweakers een van de meest gevaarlijke bubbels van Nederland is. Kijk maar eens wat mijn opponenten is overkomen, aan de hand van wat echt gebeurde voorbeelden:
 • Een van de belangrijkste opponenten (die mij veel plezier met mijn liefde in het graf wenste) werd zelf ernstig ziek door corona en liep long covid op en kon niet meer volledig werken. De schuld werd gelegd bij de besmetter.
 • Een ander zijn oom is vrij snel overleden aan corona, preventie en/of behandeling was kennelijk niet gelukt.
 • Anderen zagen hun naasten/familie (zoals hun vader) niet meer vanwege een ander standpunt over corona, dit werd ze ook aangeraden door andere forumleden (zelfs voor altijd).
 • Nog anderen werd aangeraden om veel minder plezier te hebben, en deden dat ook. Denk aan meer dan een jaar thuiszitten met alleen je vriendin en een forum, waarbij de muren bijna op je af komen en je daarom maar naar een huisje gaat (ook alleen met zijn 2tjes).
Brr... Op de een of andere manier overtuigd mij dit niet zo erg. Er is toch iets als karma, en wie goed doet, goed ontmoet is het toch? Dus waarom overkomt hun dit? Je kunt je kennelijk wel verschuilen achter een muur van censuur, maar de waarheid wordt er toch niet erg anders door. En de waarheid lijkt toch steeds meer te zijn dat allerlei maatregelen, zoals langdurige lockdowns, mondkapjes (2), avondklokken, groepsbeperkingen buiten, e.d. niet werken. Terwijl allerlei wappie-ideeën zoals ventilatie, vitamine D, gefocuste bescherming, plezier maken, immuun worden, bewegen, goed slapen, gezond eten, e.d. wel lijken te werken.

Mijn eigen familie werkt op de IC, vrijwel iedereen daar was zo'n 20 kilo te zwaar, afgezien van enkelen met andere problemen. Dit was aan het begin zo, en aan het voorlopige einde bleef het saaie en zware werk hetzelfde omdat aan die oorzaken niets is gebeurd... Sterker nog, veel Nederlanders zijn juist aangekomen. Oh, en ziekenhuismedewerkers overtreden de coronaregels trouwens ook best vaak, is dat dan ook een middelvinger naar de zorg?

Het is niet vreemd dat coronamaatregelen vrij massaal ter kennisgeving worden aangenomen, ook door zorgpersoneel. Er is gewoon weinig logisch aan coronamaatregelen. Ik zou naar de UK bijvoorbeeld, maar dit is een zeer hoog-risicogebied. Google maar eens hoe erg het daar wel niet is met sterfte corona uk. Oh, eigenlijk is de o zo besmettelijke delta-variant kennelijk niet erg dodelijk, maar toch mogen we niet heen.

Al met al is mijn vermoeden dat Matthias Desmet erg goed zit met zijn massavorming-theorie. Het zou mij niets verbazen als we in het najaar gewoon weer een nieuwe lockdown krijgen, het kabinet houdt er rekening mee (net als in de UK) en evenementen in december zijn ook al afgelast. We zullen vanzelf zien hoe lang de dodelijke domheid/massavorming waarbij preventie en medicatie "niet werkt" aanhoudt (en dan heb ik het nog niet eens over de ongelofelijke nevenschade).

De dodelijke censuur

Door pedorus op woensdag 5 mei 2021 23:44 - Reacties (61)
Categorie: -, Views: 7.014

Bevrijdingsdag is een mooie dag om te kijken naar onze vrijheden. We zitten inmiddels meer dan een jaar in de coronacrisis/angstcrisis, en nog steeds is er geen sprake van een open maatschappelijk debat. Ook nu nog is er veel groepscensuur, zelfcensuur of andere censuur, waarmee beleid dat de toets der kritiek niet kan weerstaan wordt verdedigd. En dan heb ik het niet alleen over de toeslagenaffaire. Ondertussen komt soms helaas de crue karma uit, en zien de plegers van de censuur mensen in hun omgeving overlijden aan corona of aan coronamaatregelen. Hun familie is soms letterlijk aan censuur is overleden, bijvoorbeeld doordat ze geen medicatie hebben gekregen, een vitamine D tekort hadden of geloofden in mondkapjes en/of 1,5 meter afstand houden ter bescherming in ongeventileerde binnenruimtes.

Vreemd genoeg overtuigt censuur niemand, daar waar een open maatschappelijk debat de neiging heeft om critici te overtuigen en misschien wel mee te laten doen. Miljoenen Nederlanders nemen de coronamaatregelen daardoor maar ter kennisgeving aan, en negeren ze zeer vaak als dit uitkomt. Ik zie bijvoorbeeld vrijwel niemand meer 1,5 meter afstand houden. En ook de werkelijkheid is natuurlijk niet veranderd. In werkelijkheid zijn niet andere meningen gevaarlijk, maar is censuur juist heel gevaarlijk. Want laten we wel zijn:
 • Je kunt wel Maurice de Hond aanvallen over zijn aerosolen en ventilatie, maar daarmee is 13 maanden later de werkelijkheid niet veranderd. Ondertussen hebben wel veel mensen het coronavirus binnen op meer dan 1.5 meter afstand opgelopen.
 • Je kunt wel doen alsof vitamine D-tekorten in Nederland irrelevant zijn door het weg te modereren, maar ondertussen hebben zeer veel mensen in Nederland afgelopen winter een ongezond vitamine D tekort gehad. Pas nu komen de Ieren met een vitamine D advies, en in Nederland doen we tot op de dag van vandaag net alsof het irrelevant is..
 • Je kunt wel doen alsof veelgeciteerde artsen als Didier Raoult (h=188) kwakzalvers zijn, maar ondertussen overlijden er in zijn ziekenhuis in Marseille een stuk minder mensen dan in een gemiddeld Nederlands ziekenhuis aan corona
 • We kunnen net doen alsof lockdowns de ouderen en zwakkeren beschermen, maar ondertussen vallen er alsnog zeer veel doden. In werkelijkheid is het een tamelijk naïeve gedachte waarvoor de Great Barrington Declaration ons waarschuwde dat het het grootste publieke gezondheidsfiasco zou zijn.
 • We kunnen net blijven doen alsof de avondklok heeft geholpen en Kuipers aanvallen, maar iedereen kan zien dat de maatregel maar weinig heeft gedaan. Iedereen kan naar de data kijken en zien wat een avondklok of mondkapjes voor effect hebben, als je aan een knop draait en er gebeurd niets dan weten veel mensen genoeg.
 • We kunnen andersom ook net doen alsof Ivermectine niet werkt, maar de praktijk laat daar juist zien dat het wel werkt en doden voorkomt als het wordt toegepast, volgens peer-reviewed onderzoek.
 • En we kunnen ook broomhexine hcl, vitamine C, Zink e.d. eeuwig niet onderzoeken of goed vinden kennelijk, maar het resultaat daarvan is dat de voordelen van zo'n middeltje dat gewoon bij de drogist ligt nooit zullen komen. En er zijn vele middelen mogelijk, als je maar wil.
 • Als er een onderzoek komt naar het sluiten van scholen in Nederland dan kan de media dat kennelijk verzwijgen. Maar de kinderen en jongeren hebben alsnog gewoon geen goede scholing gekregen, wat een schending van hun mensenrechten is.
 • We kunnen net doen alsof testen geen miljardenindustrie is en het wegmodereren, maar alsnog is het geld weg.
 • We kunnen net doen alsof vaccinatiepaspoorten onzin zijn, maar toch weer kregen de wappies gelijk..
https://cartoonplukker.nl/wp-content/uploads/2021/04/wappie-exp-1-web-1280jpg.jpg

Wat er gebeurd is dat met censuur een sprookjeswereld in stand wordt gehouden, waardoor er heel veel schade gemaakt wordt en zelfs doden vallen. Vervolgens proberen de mensen vreemd genoeg de schuld aan critici te geven van het zelf verdedigde zeer slechte beleid. Ook in 2021 overlijden mensen als je ze ongelukkig maakt met coronamaatregelen, ze medicatie onthoud en allerlei gekke, onzinnige zaken laat geloven. En ook in 2021 kun je geld maar 1 keer uitgeven, en bestaat gezondheid uit veel meer dan 1 ziekte.

Op Koningsdag schreef ik deze mindfuck, het heeft de moderatie een aantal dagen gekost om er achter te komen dat het "ongefundeerd geklaag" en "gebash" betrof, volgens hun dan:
Uit Monty Python komt ook The Black Night die van geen ophouden weet. Hij verdedigd het coronabeleid met armen als "lockdowns beschermen de ouderen en zwakkeren", "vroegtijdige medicatie werkt niet", "gefocuste bescherming kan niet" en "weerstand werkt niet". Inmiddels vallen de armen en benen eraf met data uit oa Nederland (juist volle ICs bij lockdown), Belém (succesvolle medicatie, welke hier al snel weggemodereerd), Florida (al maanden succesvol Great Barrington geraadpleegd, een verklaring die hier al snel weggemodereerd wordt) en Texas (al weken volle stadions, plezier/vitamine D/lichtere infecties/wat het ook is dat weerstand oplevert). De Zwarte Ridder weet echter van geen ophouden, hij heeft nog een mond en de ad hominems, verwijten en oproepen tot censuur blijven doorgaan. De koning noemt het maar gelijkspel en loopt door, terwijl de Zwarte Ridder "Kom terug hier, ik bijt je benen eraf!" roept.

Het voordeel van Monty Python is dat de acteurs vaak van karakter wisselen, je kunt er zo uit. Maar sommigen blijven het maar "extraordinary" vinden dat de armen eraf zouden liggen en passen de censuur nog immer toe (op zijn Engels op een Nederlands forum). Het is een regel waarmee je ook Einstein kan censureren, volgens een Nobelprijswinnaar dan: https://tweakers.net/i/tkXYwq9F1XX2JzDAHHBUF7UVDa8=/full-fit-in/4000x4000/filters:no_upscale():fill(white):strip_exif()/f/image/PUzh0XI3uSvt2hCyPMyzGkDS.png?f=user_large
Je weet ook nooit wat iemand anders niet weet, zo was het zeer bijzonder dat mensen niet 2x dood konden gaan.

Ik hoop maar dat de moderatie erg blij wordt van wat een gesloten maatschappelijk debat nu na meer dan 1 jaar coronabeleid heeft opgeleverd, maar ik kan het me slecht voorstellen. Goede Koningsdag!
Inmiddels is daarmee ook de eigen feedback gecensureerd. Het valt maar te hopen dat de vruchten van deze noeste arbeid en de bijbehorende karma niet geplukt gaan worden..

Goede bevrijdingsdag!

Middelen tegen corona

Door pedorus op woensdag 6 januari 2021 22:22 - Reacties (18)
Categorie: -, Views: 4.748

Eind januari dreigt code zwart. Wat moeten we nu toch doen? In 2003 wisten we het wel, dan moet je antivirale middelen inzetten. Bij corona lijkt het erop alsof er ook genoeg middelen zijn om de kans op doden en zwaargewonden met minstens 50% te verminderen. Dat zou een flink deel schelen in de ziekenhuisopnames, en het is de vraag waarom we de kennis uit het verleden zijn verleerd.

Over welke middelen gaat het dan? Ik heb oa gekeken naar middelen die artsen als Paul E Marik van de FLCCC, Rob Elens en de doctoren van de president van de VS gebruiken. Hieronder wat opties.

Vitamine D
Experts in Nederland zijn boos over uitblijven vitamine D advies, en dat is in lijn met internationale experts. Dat is niet zo raar dat ze daar boos over zijn, aangezien meerdere (gerandomiseerde) onderzoeken erop duiden dat vitamine D flink kan helpen tegen IC-opnames (video met links, overzicht 1, overzicht 2). In een eerder blog heb ik laten zien dat er flinke tekorten zijn in Nederland. Finland heeft nauwelijks tekorten, en ziet er van de EU nu toevallig ook het beste uit. Een tekort bouwt zich op over maanden, en het kan maanden duren voordat een tekort is opgelost. In de winter is het niet mogelijk om in Nederland genoeg vitamine D van de zon te krijgen.

Een jaarvoorraad vitamine D kost minder dan 6.19 of 5.99, dus we praten over een paar cent per dag met een grote potentiële opbrengst. De president van de VS kreeg het ook tegen corona. Maar je mag het niet geloven, en je mogelijk toevoegen aan de patiënten op de IC waarvan zo'n 96% een vitamine D tekort heeft en ze ook opvallend vaker dood gaan. Vitamine D helpt niet alleen tegen corona, voor andere zaken is er al wel een advies.

Gezonde leefstijl
Het heeft lang geduurd, maar de overheid wijst inmiddels op een gezonde levensstijl:
Gezonder leven is makkelijker dan je denkt.
Artsen zeggen: wandel elke dag minimaal een half uurtje. Juist in deze tijd. Dat draagt bij aan een goede weerstand. Je wordt minder ziek door bacteriën en virussen, zoals corona. En als je toch ziek wordt, herstel je meestal sneller.
Als iedereen de adviezen op https://www.leefstijlencorona.nl/ had opgevolgd, dan hadden we waarschijnlijk al stukken minder ziekenhuisopnames gehad. Het is zelfs aannemelijk dat deze adviezen beter werken dan sommige adviezen die tot eenzaamheid, minder goede slaap, minder bewegen en meer drugsgebruik leiden en daarmee een verzwakt immuunsysteem. Maar liefst 50.1% van de volwassen Nederlanders heeft overgewicht.

Ivermectine
Ivermectine is op dit moment het middel met de grootste potentie, en kost in landen met rivierkoorts vrijwel niets. Rick zorgt met 10 man in Haarlem ervoor dat meer dan 100 miljoen mensen tegen rivierblindheid worden beschermd. Het staat op de WHO lijst met essentiële medicijnen. We zijn dus zeer goed bekend met mogelijke bijwerkingen. Pierre Kory heeft voor het senaat van de VS gepleit voor het gebruik (6M views nu) op basis van de overduidelijke metadata. In een studie in Egypte bleek het uitstekend te werken, helaas rapporteert alleen het RD deze studie in de media. Een veelgeciteerde onafhankelijke onderzoeker voor evidence-based medicine kwam recent tot deze conclusie:
 • Ivermectin is an essential drug to reduce morbidity and mortality from COVID-19
  infection.
 • Placebo-controlled trials of ivermectin treatment among people with COVID-19
  infection are no longer ethical and active placebo-controlled trials should be closed.
Andrew Hill heeft voor het WHO ook een studie gedaan en kwam tot deze conclusieslide:83% minder doden op meer dan 1000 patiënten lijkt mij een goede score om niet langer te wachten. Helaas gaat de presentatie verder en wil hij langer wachten, echter in de tussentijd zullen er waarschijnlijk vele duizenden onnodige doden vallen. Het langer wachten komt vanwege een gebrek aan statistische kennis, uit de power-analyse blijkt dat er veel minder patiënten nodig zijn omdat we een groot effect verwachten en omdat de veiligheid al bekend is vanwege miljoenen mensen die het al krijgen. Het is vreemd om evenveel patiënten als bij remdesivir te willen hebben, want dat is een duur, nieuw middel met een veel kleiner effect waarvan inmiddels de WHO gebruik afraadt. Ondanks dat gebruiken we in Nederland wel remdesivir maar geen ivermectine. Ivermectine is een middel op recept dat een huisarts nu al off-label kan inzetten. Het is zelfs mogelijk dat het tegen langdurige klachten helpt.

Broomhexine hcl
Helaas is er een stuk minder onderzoek gedaan naar broomhexine hcl, maar de paar kleine onderzoeken die wel zijn gedaan zijn zeer bemoedigend en laten oa zo'n 82% minder IC-opnames zien. Het RD is weer vrijwel het enige medium dat erover heeft bericht. Rob Elens raadt het aan en het kost 2.09 euro, bij de lidl zelfs nog minder. Veel mensen zullen het al op voorraad hebben. Het werkt niet op de normale manier tegen corona, het werkt als TMPRSS2 inhibitor. Op dit moment zijn er 3 kleine studies bij mensen gedaan naar broomhexine hcl, alle 3 zijn ze in overeenstemming met een soortgelijke vermindering als ivermectin zou kunnen bieden. De studies zijn gedaan in Iran, China en Rusland (vertaling). De studie in Rusland was zo bemoedigend dat de randomisatie is verbroken en iedereen vervolgens broomhexine hcl + spironolacton kreeg. Helaas worden er weinig nieuwe studies gestart, in Duitsland is recent een studie gestart, maar die is gericht op kinderen. Met behulp van de huidige 3 studies pakt de best mogelijke kosten-baten analyse alsnog waarschijnlijk zeer voordelig uit, want het kost erg weinig en liet grote effecten zien die niet zomaar aan toeval kunnen worden toegeschreven.

Quercetine met vitamine C
Zowel Rob Elens, de FLCCC in het I-MASK+-protocol als Medcram raden dit aan vanwege bekende werking voor het immuunsysteem. In een onderzoekje uit Turkije leek het samen met Bromelaïne inderdaad te werken om covid-19 te voorkomen. Een potje kost zo'n 8 euro (vanwege 1+1 gratis).

Melatonine
Trump kreeg melatonine en het is ook onderdeel van het FLCCC protocol. Het kost zo'n 13.99 om richting 10 mg te komen zonder een belachelijk aantal tabletten. Melatonine zou net als vitamine D en ventilatie een deel van het seizoenseffect kunnen verklaren. In een gerandomiseerd onderzoek verbeterde het de slaap bij IC-patiënten. In een ander onderzoek was melatonine-gebruik is geassocieerd met minder kans op positief testen voor corona (28% minder). In een diermodel leek het ook te werken met zink en vitamine C. Het zou een "silver bullet" kunnen zijn, maar het zou het ook niet kunnen zijn.

Zink
Zink wordt vaak in combinatie met andere middelen gebruikt vanwege bekende werking voor het immuunsysteem. Ook zou zink kunnen werken als het in de cel komt met een zink-ionofoor als quercetine. De Amerikaanse president heeft het gekregen en het zit ook in de protocollen hierboven. Studies laten inderdaad een effect zien, maar er is geen sluitend bewijs voor.
Het goedkoopste potje waar het inzit zonder zink-oxide wat volgens Rob Elens slecht opgenomen schijnt te worden is waarschijnlijk 3.29 (nu 2e halve prijs), dus het kost vrij weinig. Selenium zat in een eerdere versie van wat Rob Elens aanraadde, dus kan vast geen kwaad en er zijn studies die er voor pleiten. Zinksulfaat staat op de WHO lijst van essentiële medicijnen.

Aspirine
In het FLCCC I-MASK+-protocol zit ook aspirine, en Trump heeft dit ook gekregen. Rob Elens raadt het niet aan. Een nadeel van aspirine kan zijn dat het koortsverlagend werkt, waardoor het immuunsysteem wellicht minder hard gaat werken. Echter het kan helpen om te voorkomen dat het bloed samenklontert en wellicht helpt het om goed te slapen. Een studie stelt dat er mogelijk effect is, maar het is ook mogelijk dat het juist schadelijk is. Er is geen onderbouwing te vinden in het EVMS/FLCCC protocol behalve een studie die het in combinatie met ivermectine testte.

Dexamethason en andere corticosteroïden
Deze worden al gebruikt in latere stadia van corona. Trump heeft het ook gekregen en ze zijn niet echt meer betwist. Interessant genoeg waren ze eerst wel betwist voordat de RECOVERY-trial liet zien dat het echt werkte. Hetzelfde proces gebeurt nu met ivermectine.

Antilichamen en vaccins
Het probleem van deze opties is vooral de slechte verkrijgbaarheid. Studies naar antilichamen van bijvoorbeeld Lilly of Regeneron laten zien dat ze kunnen werken indien snel toegediend. Vaccins zullen vast deels werken, maar dan moeten ze eerst worden toegediend en daarna kan het nog zomaar een maand duren voordat er 2 dosissen zijn geweest en er genoeg tijd verstreken is. Er zullen vast gevallen komen van bijvoorbeeld allergische reacties door nanoparticles, maar het ziet er vooralsnog naar uit dat de verwachte voordelen groter zijn dan de nadelen. We weten helaas niet of er daadwerkelijk doden bespaard kunnen worden met vaccins, of wat de echte data over de beschermingsgraad is, wel is bekend dat mensen met een verzwakt immuunsysteem ook slecht reageren op vaccins. Met een ernstig vitamine C en D tekort, onvoldoende beweging en onvoldoende slaap is het maar zeer de vraag of een vaccinatie zal werken.

Honing en zwarte komijn
Misschien hou je wel van honing. In een gerandomiseerd onderzoek naar honing en Nigella sativa tabletten bleek het erg effectief in Pakistan. Het kost geen drol natuurlijk. Vanwege westerse arrogantie verwacht ik weinig extra onderzoek buiten de islamitische gemeenschap, dus het blijft voorlopig een mooi verhaal. Groene thee is bijvoorbeeld mogelijk ook werkzaam, en zo zijn er nog vele andere mogelijkheden die onderzocht zouden kunnen worden voordat we naar nieuwe, zeer dure oplossingen gaan kijken.

Realistisch zijn in plaats van angstig
Volgens een WHO-onderzoek heb je een kans van ongeveer 99.77% om niet te overlijden als je corona krijgt, onder de 70 is dat zelfs 99.95%. Daarnaast volg je natuurlijk de verdere adviezen op waardoor je bijvoorbeeld ook een lage initiële dosis oploopt. Daarom is corona niets om bang van te worden. De resultaten bij hydroxychloroquine-onderzoeken doen sterk denken dat het placebo-effect bij corona erg groot is, en mijn vermoeden is dat dit komt door ongefundeerde angst die door TVs wordt verspreid. Veel mensen die dood gaan aan corona, gaan waarschijnlijk dood aan een nocebo-effect. Er is onbetwist een verband tussen emoties en immuniteit

Concluderend zijn er vele middelen tegen corona bekend, en dan heb ik ze nog lang niet allemaal behandeld. Ze zullen vast niet allemaal werken, maar de verwachte voordelen zijn veelal een stuk groter dan de nadelen. Als we de president van de VS met 8 vaak vrij goedkope middelen in leven proberen te houden, waarom proberen we dit bij de gewone man in een risicogroep niet ook? Het is daarom nogal verbazingwekkend dat er weinig gebeurd op het gebied van vroegtijdige medicatie en dat er eigenlijk maar naar 1 mogelijke oplossing wordt gekeken. Er is alle reden om aan te nemen dat wat simpele adviezen en een protocol zoals dat van Rob Elens bij ziekte levens kan redden. Veel ziekenhuisopnames en coronadoden zijn waarschijnlijk gewoon te voorkomen.

Disclaimer: Tweakblogs zijn een opinie van de auteur, niet van Tweakers. Voor medisch advies moet je bij je arts zijn.

Gratis film: COVID-19 The System || DOCSFAIR

Door pedorus op vrijdag 11 december 2020 20:54 - Reacties (68)
Categorie: -, Views: 9.461

De Nederlandstalige film COVID-19 The System || DOCSFAIR Documentaire is nog (minstens) een week gratis beschikbaar. Volgens deze film wordt steeds het halve verhaal verteld. Ik ben het niet met alles eens, maar het biedt een interessant perspectief.

Storyline, volgens IMDB: https://www.imdb.com/title/tt13446050/ (waardering: 7.7/10 uit 14)

COVID-19 "THE SYSTEM" The whole world is in Lock Down. There is panic in society. What is going on? After the Prime Minister's speech about the highly contagious "Corona" virus, Nico Sloot, an international entrepreneur, joined forces with scientists, doctors, and experts to find answers to the questions surrounding the coronavirus. How dangerous is this virus? What does our future look like? Are the current measures in proportion to the virus? And what impact does this have on our society? During Nico's quest, he makes shocking findings. - Is this actually about our public health?

Corona-forum-rel: kosten of kritische professoren onbespreekbaar

Door pedorus op maandag 23 november 2020 22:09 - Reacties (43)
Categorie: -, Views: 5.314

Ik heb vrees ik weer wat moderatoren boos gemaakt. Ik probeerde te kijken hoe mensen de mogelijk vervelende wereldwijde kosten van het beleid zien en of het in balans is. Maar ook bijvoorbeeld hoe ze professoren zien die het beleid bekritiseren. Het lijkt erop dat ze het vooral willen negeren. Er wordt gezegd dat consequenties zullen volgen voor deze ketterij, dus ik wacht in spanning af :p

Hierbij 3 verwijderde posts voor full disclosure, de reactie van de moderator is gelinkt in het kopje.

Post 1
*reactie tweaker*
Een interessant land om ook naar te kijken is Armenië, vanwege geen lockdown waar Nederland die toch wel heeft met gesloten bibliotheken, max groepen van 2, enz. Kijk nou, ook een daling:

(klik op het plaatje voor de bron)

Post 2
*reactie tweaker*
offtopic:
De feiten voorbij als "geen tweede golf" en "er komt een tweede golf en dan" hetzelfde zijn..
*reactie tweaker*
Nee, het idee achter de Great Barington Declaration is dat je focust op het beschermen van de risicogroepen, en de rest zijn gang laat gaan. Daardoor raken de niet-risicogroepen immuun en kun je de maatschappij weer meer openen voor risicogroepen. Doordat je nu risicogroepen hetzelfde laat doen als niet-risicogroepen krijg je evenveel gevallen in beide groepen, met doden tot gevolg. Door alleen risicogroepen te beschermen krijg je meer gevallen in niet-risicogroepen, en minder doden is de theorie.

Het is niet een theoretisch probleem dat je risicogroepen te lang moet zien af te schermen wat niet lukt. Hier in het tehuis waar ik het meest mee bekend ben is nu door een dochter met corona voor de tweede keer corona binnen omdat het allemaal veel te lang duurt. Dit komt ook doordat dochterlief niet immuun mocht worden tijdens de eerste golf.

En dat is dus nog even afgezien van de globale economische problemen die het zou oplossen. Zweden is niet perfect, heeft ook gewoon heel veel vrijwillige algehele lockdown gehad, en Zweden heeft niet goed gefocust op het beschermen van de zwakkeren.
*reactie tweaker*
De kritiek komt van professoren, nu lijk je te doen alsof het uitmaakt dat Jan met Pet op Tweakers niet met een uitgewerkt plan komt. Om het uit te werken kunnen machthebbers internationaal prima in debat gaan met de professoren achter de great barrington declaration. In België is er een hele lijst professoren die onderbouwd denkt dat een omgekeerde lockdown beter is. In Nederland zijn er kritische professoren als Ira Helssloot, Rudi Westendorp, Bob de Wit, Marli Huijer, René ten Bos en Michaela Schippers. Stelselmatig komen ze niet aan het woord.

Ik vind het maar vreemd om de kritiek als onconstructief te framen of nog niet voldoende uitgewerkt. Lockdown-landen moeten eerst maar eens het debat opengooien en kritiek toestaan, je kunt het paard wel naar water brengen maar je kunt het niet laten drinken. Het heeft weinig zin om kritiek te leveren als maatregelen niet proportioneel hoeven zijn.
*reactie tweaker over geen aantoonbaar beter pakket*
Dat lijkt me juist erg eenvoudig als we een pakket willen hebben dat het wereldwijde aantal ernstig getroffen mensen minimaliseert op de langere termijn. Laten we eerst eens kijken wat er gebeurd:

150 miljoen kinderen richting armoede
The coronavirus pandemic has pushed an additional 150 million children into multidimensional poverty – deprived of education, health, housing, nutrition, sanitation or water – a new UN study has found.
Of alternatief, unicef:
UNICEF: Miljoenen kinderen missen gezondheidszorg en onderwijs door corona

De coronacrisis heeft indirect grote gevolgen voor kinderen. Vooral in arme landen hebben miljoenen kinderen geen toegang meer tot onderwijs, gezondheidszorg, huisvesting en water, meldt UNICEF donderdag in een nieuw rapport.
Kunnen we het erover eens zijn dat dit de gevolgen zijn van het huidige beleid? Of waar komt het dan door, want bij de pandemieën van 1957/58 en 1968/69 was er geen globale depressie?
*reactie tweaker*
Hoe kan iemand dat objectief aantonen als vrijwel iedereen ter wereld onderdeel is gemaakt van het probleem, ook mensen met vrijwel 0 risico? Dat lijkt me inderdaad een grote uitdaging, zelfs onmogelijk. Kunnen we het er over eens zijn dat corona wereldwijd 2-8 miljoen doden op gaat leveren, in dezelfde orde als 1957/58 en 1968/69 waren, zodat je iets zou hebben om aan af te wegen? Ik vind ik 1 miljoen kinderen aan ondervoeding een stuk erger dan 1 miljoen mensen die een natuurlijke dood sterven op veelal hoge leeftijd, ben je dat eens?
*reactie tweaker concludeert dat eigen verantwoordelijkheid niet werkt*
Die conclusie deel ik niet, vooral niet al kijk je naar meer dan corona.
*reactie tweaker*
Er werd altijd gedaan alsof in dit soort gevallen lockdowns onvermijdelijk zouden zijn. Echter, El Paso gaat daadwerkelijk niet in lockdown. Lokale restauranthouders hebben dit bij de rechter weten te voorkomen (bron). Meer dan 25% van de lokale bedrijven zijn reeds verloren gegaan.

Het zou interessant zijn om te weten wie precies de overledenen vormen, zijn de meeste 80+ jaar oud? Daarnaast heeft het naastgelegen Mexicaanse Ciudad Juárez veel meer inwoners, veel mensen zijn daarvandaan gehaald, gaat het ook om een vervoersprobleem? Overigens bedoel ik daarmee niet dat landen niet elkaars coronagevallen zouden mogen verplegen, integendeel.

Post 3
Het is denk ik simpel. Ben je erg bang voor spinnen, dan zie je alleen maar spinnen en spring je zo de snelweg op als je een spin ziet. Ben je bang voor corona, dan zie je alleen maar corona, en zie je bijvoorbeeld 150 miljoen kinderen richting ondervoeding niet. En dan denk je dat de ander 'kwaadaardig' is, hoe kan die de corona nu niet zien? (inmiddels vervangen door getroll, maar dat woord is vaker gepost door die poster) De tweet en het benoemde artikel kan ik ook geen "leugens" in ontdekken, voor zover ik weet is de effectiviteit van maatregel M onbeslist zoals dat artikel zegt, de Deense studie laat zien dat er een klein of geen effect zou kunnen zijn, meer onderzoek is nodig om te weten hoe groot dat effect al dan niet is. Zeker is wel dat de hoofdauteur van de Deense studie maatregel M nog steeds aanraadt, ondanks dat deze nog niet bewezen kon worden.

Maar goed, uiteindelijk gebeuren er zulke gekke dingen, dat iedereen door krijgt dat er iets niet klopt. Dat krijg je vanzelf als je niet naar kosten kijkt. Zie nu bij het vaccin, de WHO stelt dat een vaccin niet genoeg is en ook niet het einde is:
[embed]https://twitter.com/DrTedros/status/1328291650372775937[/]
Laten we eens kijken naar het Pfizer vaccin, wat het meest in het nieuws is. Uit hun press release blijkt dat van de 41135 mensen er 170 corona kregen. In de controlegroep zal er dan een kans van minder dan 0.8% geweest zijn op corona, in de vaccin groep een kans van minder dan 0.04%. Het kan zijn dat niet bange mensen een veel lagere kans hebben of dat de periode kort geweest is. Maar zeker na het vaccin gehad te hebben gaat het dan toch over erg lage kansen.

Ik weet niet zeker of dat WHO-bericht de druppel was, maar in de UK gaat de meestverkochte krant nu toch uit een ander vaatje tappen. In de zaterdageditie stond dit bericht:
Wat ze u NIET vertellen over Covid: minder bedden in gebruik dan vorig jaar, sterfgevallen een fractie van de grimmige voorspellingen, 95% van de dodelijke slachtoffers had onderliggende oorzaken ... en hoe de feiten kunnen worden verdraaid om angst in ons hart te zaaien
Een plaatje met een vergelijking tussen het voorspelde aantal doden en het werkelijke aantal zegt vrij veel:
https://i.dailymail.co.uk/1s/2020/11/21/00/35931774-0-image-a-19_1605919036501.jpg
Waarbij we niet weten hoeveel doden er door false positives van de PCR test komen. Of het goed of slecht is weet ik niet, maar het is wel een eerste behoorlijke verandering bij de massamedia.
*reactie tweaker*
Tsja, de professor voorspelde toch dat je meer doden zou krijgen met een aanpak met lockdowns dan met een aanpak gefocust op de risicogroepen? En België heeft voor een aanpak met lockdowns gekozen en het hoogste aantal officiële doden ter wereld per miljoen. Dus zelfs al kijk je alleen maar naar corona dan lijkt het niet zo goed te gaan en dan hebben we het nog niet eens over de kosten gehad.
*reactie tweaker over Michaela Schippers*

Die is inderdaad waarschijnlijk de zwakste in de rij en kennelijk het meest aan het woord geweest. Een gedragspsycholoog is nuttig voor coronabeleid en dan niet voor haar kennis over virussen. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat we uit het massadenken komen en dat verkouden mensen niet bij oma op bezoek gaan? Haar optreden bij OP1 was ok, de eerste keer dat OP1 toch een beetje kritisch was. Die uitzending van Jinek kan ik niet bekijken, maar het stukje wel en het is een typisch mediamoment. Iemand stelt een vraag over covid-1 t/m 18, en vervolgens valt het niemand op dat de vraag vreemd is maar gaat het door over gebrek aan antistoffen voor covid-19. Dat klopt dan eigenlijk ook weer niet, want immuniteit kan ook zonder antistoffen.
*reactie tweaker*
Ik zie een beleid dat de periode waarin dit nodig is maar oprekt en oprekt, en uiteindelijk komt dochterlief toch met verkoudheid langs om binnen haar bejaarde moeder te besmetten. Het is ook een keuze, vandaag nog gesproken met een zorgvrijwilliger van 70+ die het risico zelf wil lopen en die aangeeft geen IC te willen, eigen keuze. Sowieso geeft de declaratie ook aan dat bezoek beter buiten kan gebeuren, als in ga een rondje lopen met bejaarde moeder..
*reactie tweaker*
Graag een bron, ik vermoed overlappende groepen..